Siirry suoraan sisältöön

Tietoa läheiselle

Läheisenne on muuttamassa hoivakotiin ja se on aina iso asia. Isosta muutostilanteesta huolimatta yhdessä voimme tehdä siitä mahdollisimman onnistuneen. 

Uutta kotia sisustaessa muistakaa tuoda asiakkaan omia, rakkaita huonekaluja ja pientavaroita mukana, koska tunnemuisti säilyy muistisairaillakin pitkään. Tutut ja turvalliset esineet tuovat sitä kodintuntua ja kotiutuminen meille helpottuu. Jos mahdollista, sisustakaa huone mahdollisimman pitkälle samalla mallilla kuin entinen koti oli.

Läheiset mukana asukkaan arjessa

Toimintamme tarkoitus on tarjota asukkaille mielekäs ja arvokas arki, jossa huomioidaan asiakkaiden totutut tavat, toimintakyky ja entinen elämä. Sen kuvaamiseen voimme tarvita teidän apuanne. Läheisten rooli on jatkossakin tärkeä osa asiakkaan jokapäiväistä elämää ja toivomme sujuvaa yhteistyötä kanssanne ja avointa keskustelua. Toiminnassamme on toimintakykyä ylläpitävää ohjelmaa ja arkista puuhastelua yhdessä asukkaiden kanssa. Järjestämme myös läheisten tapahtumia ja toivomme teidän osallistuvan niihin ja kokevan, että voitte tulla läheisenne luo kuin kotiin konsanaan, ilman vierailuaikoja.

Tiivistä yhteistyötä ja yhteydenpitoa

Läheisellenne on nimetty omahoitaja, joka ensisijaisesti pitää yhteyttä teihin ja voitte sopia, miten se teille parhaiten sopii kirjeellä, puhelimella tai sähköpostilla. On tärkeää, että olette tietoinen myös arjen iloisista asioista ja läheisenne voimavaroista. Toivomme, että osallistutte myös henkilökohtaisen hoitosuunnitelman laatimiseen, koska tietonne on hoitajillemme tärkeitä.

Älkää epäröikö ottaa yhteyttä henkilökuntamme asiassa kuin asiassa, autamme teitä mielellämme!