Siirry suoraan sisältöön

Mainiokoti Larin Kyösti

Larin Kyöstin kadulla sijaitseva Mainiokoti Larin Kyösti tarjoaa yksilöllistä, laadukasta ja kodikasta ympärivuorokautista asumispalvelua ikäihmisille.

IMG-20220211-WA0020
IMG-20220211-WA0014
IMG-20220211-WA0019
IMG-20220211-WA0025
IMG-20220211-WA0024
IMG-20220211-WA0022
IMG-20220211-WA0021
IMG-20220211-WA0018
IMG-20220211-WA0017
IMG-20220211-WA0016
IMG-20220211-WA0015
IMG-20220211-WA0012
IMG-20220211-WA0013
IMG-20220211-WA0023
previous arrow
next arrow

Näin asut meillä

Tarjoamme tehostettua palveluasumista ikäihmisille. Kotimme palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Kodikas ja virikkeellinen asuinympäristön mahdollistaa mielekkään ja myönteisen elämän. Meille on tärkeää huomioida asukkaidemme yksilölliset tarpeet ja luoda turvalliset puitteet. Teemme kaiken hyvässä yhteistyössä asukkaiden ja läheisten kanssa.

Mainiokoti Larin Kyöstissä ikäihmisellä on oma tupa ja oma lupa – sekä hoivaa, huolenpitoa ja turvaa ympäri vuorokauden. Kotiemme tunnelma ja monipuolinen, aktivoiva toiminta saavat asukkaat viihtymään meillä.

Tuemme mahdollisimman itsenäistä asumista ja ylläpidämme asukkaidemme fyysistä ja psyykkistä toimintakykyä. Apua ja huolenpitoa on saatavilla tarpeen mukaan – palvelukokonaisuus muodostetaan aina yksilöllisesti. Laadimme yksilöllisen hoito- ja palvelusuunnitelman yhdessä asiakkaan ja omaisten kanssa. Palveluihin voi kuulua esimerkiksi saunotuspalvelua tai apua asiointiin. Ateriapalvelua käyttävät asiakkaat voivat nauttia aterian yhteisissä tiloissa tai omassa kodissaan. Asukas voi myös halutessaan osallistua monipuoliseen, ohjattuun toimintaan.

Asukkaan kuntoisuutta seurataan osana arjen toimintaa. Käytössämme on mm. toimintakykymittarit Rava ja/tai RAI. Kuntouttavan työotteen ansiosta asiakkaan kuntoisuus on usein parantunut hänen muutettuaan kotiimme.

Tilamme ovat esteettömiä ja pyörätuolimitoitettuja. Jokaisella asukkaalla on oma asunto tai ryhmäkodeissa oma huone sekä siihen liittyvät wc- ja suihkutilat. Piha-alueet mahdollistavat turvallisen ulkoilun. Turva- ja valvontajärjestelmien avulla voimme varmistaa myös muistisairaiden turvallisuuden.

Kotiemme yhteistiloissa on mukava viettää aikaa yhdessä: vapaamuotoisesti muiden asukkaiden kanssa tai henkilökunnan ohjaaman viriketoiminnan merkeissä. Yhteisöllinen, lämminhenkinen ilmapiiri aktivoi ja kannustaa mukaan. Tärkeää on myös toisten asukkaiden antama vertaistuki ja sosiaaliset kontaktit.

Lyhytaikainen asuminen

Meille voi tulla asumaan myös lyhytaikaisesti esimerkiksi omaishoitajan vapaan aikana. Hengähdä hetki – me huolehdimme. Kotimme omaishoidon lomituksessa ikäihminen voi asua muutaman päivän tai pidemmän aikaa, jotta omaishoitaja voi levätä ja hoitaa omaa jaksamistaan. Kodissamme on turvallista asua, apu on aina lähellä kellon ympäri.

Kalustettuun lomitusasuntoon on helppo tulla asumaan ja esteettömässä asunnossa myös apuvälineitä käyttävä pääsee liikkumaan vaivattomasti. Koska palveluiden tarve on jokaisella erilainen, sovimme palveluista aina asiakaskohtaisesti. Kustannuksista huolehditaan joko kunnan myöntämällä maksusitoumuksella tai palveluseteleillä. Asiakas voi maksaa palvelun myös itse.

Ateriapalvelut

Painotamme ateriapalvelussa ravitsemuksellisuutta ja suosimme mahdollisuuksien mukaan kotimaisia raaka-aineita sekä luomutuotteita. Tarjottavat ruuat kunnioittavat perinteistä suomalaista kotiruokailukulttuuria, mutta valikoimissamme on myös uusia tuulahduksia maailmalta. Ammattitaitoinen henkilökuntamme huomioi suunnittelussa ja toteutuksessa vuodenaikojen sesongit ja erityispäivät sekä toteuttaa viikoittain asiakkaiden toiveita esimerkiksi paikallisista erikoisuuksista. Myös asukkaiden omaiset tai satunnaiset kävijät voivat piipahtaa lounaalle ruokailutiloihimme kohtuulliseen lounashintaan.

Meille asukkaaksi?

Mainiokoti Larin Kyöstiin voi tulla asukkaaksi kaupungin ostopalvelusitoumuksella, palvelusetelillä tai yksityisenä asiakkaana. Kaikissa tapauksissa olet oikeutettu Kelan etuuksiin, kuten eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukeen.

Kodit ja yhteistilat

Mainiokoti Larin Kyöstissä on 30 asuntoa, joissa on yhteensä 33 asukaspaikkaa. Asunnot ovat 19–47 m² tupakeittiöllä varustettuja yksiöitä ja kaksioita. Lähes kaikissa asunnoissa on tilava, lasitettu parveke. Kaksiot sopivat hyvin myös pariskunnille. Myös läheisillä on mahdollisuus yöpyä asunnoissa.

Jokaisessa kerroksessa on viihtyisä oleskelutila asukkaille ja omaisille. Talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee ruokasali ja tilava saunaosasto. Talossamme on viihtyisä, aidattu takapiha joka soveltuu hyvin liikuntaesteisille ja muistisairaille. Piha-alueella on grilli, pöytäryhmät ja keinu mukavaa oleskelua varten. Henkilökuntamme käy ulkoilemassa asukkaiden kanssa ja järjestää asukkaille viriketuokioita.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Kaurialan kaupunginosan sydämessä. Talossamme on viihtyisä, aidattu takapiha joka soveltuu hyvin liikuntaesteisille ja muistisairaille. Piha-alueella on grilli, pöytäryhmät ja keinu mukavaa oleskelua varten.

Tulo-ohjeet

Kotimmei sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Kaurialan kaupunginosan sydämessä, josta Hämeenlinnan keskustaan on matkaa n. 1 km. Tiiriön alueen monipuoliset palvelut sijaitsevat talon läheisyydessä.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Henkilökuntamme käy ulkoilemassa asukkaiden kanssa ja järjestää asukkaille viriketuokioita. Kotimme arki on aktiivista, toiminnallista ja monipuolista.

Henkilöstö

Osaava, koulutettu ja lämmin henkilöstömme on läsnä ympäri vuorokauden. Laadimme kotimme asukkaille henkilökohtaisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman. Asukas saa hänelle nimetyn omahoitajan.