Mainiokoti Tiihotar

Mainiokoti Tiihotar tarjoaa esteetöntä asumista ja monipuolisia palveluja kotona asumisen tueksi. Asumispalvelut on suunnattu eri-ikäisille henkilöille, joiden toimintakyky ja arjenhallinta on sairauden tai vamman myötä heikentynyt. Talo sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Kuopiossa, Saarijärven viihtyisällä asuinalueella.

Asuminen meillä

Jokaiselle asukkaalle tehdään vuokrasopimus. Kartoitamme asukkaan palvelutarpeen ja sovimme kotiin tarjottavista palveluista yksilöllisesti. Tuemme ja avustamme erilaisissa asioinneissa, esimerkiksi Kela- ja apteekkiasioissa. Asukkailla on mahdollisuus myös ateriapalveluun, pyykki- ja vaatehuoltoon ja siivousapuun. Meille on tärkeää, että jokainen asukas saa tarvitsemaansa tukea, ohjausta tai hoivaa ja pystyy elämään hyvää elämää omassa kodissa.

Toiminta

Toimintamme tavoitteena on asukkaan toimintakyvyn parantuminen ja säilyminen sekä mielekkään ja merkityksellisen elämän tukeminen. Ohjaamme ja kannustamme asukkaita talon ulkopuoliseen toimintaan. Käytössämme olevat mittarit mahdollistavat toimintakyvyn ja kuntoutumisen arvioinnin, entistä tavoitteellisempien ja konkreettisempien hoito- ja kuntoutumissuunnitelmien tekemisen ja vaikuttavuuden seurannan.

Kodit ja yhteistilat

Mainiokoti Tiihottaressa on 35 eri kokoista vuokra-asuntoa. Kaikissa asunnoissa ja kodin tiloissa on huomioitu esteettömyys. Yhteisessä käytössä on ruokailutila, olohuone ja invalidimitoitettu sauna.

Kodin ympäristö

Kuopion keskustaan on matkaa noin 1,5 km. Alle 500 metrin päässä sijaitsee ruokakauppa, postipalvelut ja Ammattiopisto Luovi. Alueella on hyvät ja monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun.

Henkilöstö

Mainiokoti Tiihottaressa työskentelee sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Henkilöstömme on paikalla vuoden jokaisena päivänä klo 7-21. Yöaikaan käytössä on tarvittaessa turvapuhelinpalvelu.

Meille asukkaaksi

Mainiokoti Tiihottareen voi tulla asukkaaksi eri kunnista ja kaupungeista puitesopimuksella tai maksusitoumuksella, sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Voit tulla meille myös käyttäen kuntasi myöntämää palveluseteliä. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin, kuten hoito- ja asumistukeen.

Tulo-ohjeet

Meille pääsee Kuopion keskustasta bussilla tai PALI-autolla. Talomme pihassa on vieraspaikkoja omille autoille.