Siirry suoraan sisältöön

Tietoa asumisesta ja palveluista

Mehiläinen palvelee ikäihmisiä ympäri Suomea. Palveluillamme haluamme auttaa erilaisissa asumiseen ja elämiseen liittyvissä tarpeissa. Kodeissamme tarjoamme yksilöllisen, yhteisöllisen ja elämyksellisen arjen palvelun. Asuminen voi tapahtua joko kotihoidon, tilapäishoidon, palveluasumisen ja/tai tehostetun palveluasumisen kautta. Palvelutarjontamme vaihtelee paikkakunnittain.

Miten palvelukotiin hakeudutaan?

Palvelukotiin voi hakeutua kahdella tavalla:

  • Ottamalla suoraan yhteyttä palvelukotiin. Palvelukotien johtajat vastaavat mielellään kysymyksiinne ja auttavat tarvittaessa lisätiedon hankkimisessa.
    Palvelukotien johtajien yhteystiedot löytyvät kohdasta hoivakodit. 
  • Ottamalla yhteyttä kunnan/kaupungin sosiaalitoimeen. Yhteyshenkilö vaihtelee kunnittain. Ikääntyneiden palveluiden ollessa kyseessä, yhteyshenkilö voi olla sap/sas-koordinaattori, sosiaalityöntekijä tai vanhuspalveluiden johtaja. Useimmilla kunnilla on kattavasti tietoa omilla nettisivuillaan.

Yksilöllinen suunnitelma

Tavoitteemme on hoitamisesta elämään ja toimintaperiaatteemme on ihmisläheisyys. Teemme asukkaan ja läheisten kanssa yhdessä yksilöllisen elämäntapasuunnitelman, jossa perehdytään asukkaan historiaan ja nykytilanteeseen.

Elämäntapasuunnitelmassa huomioimme asukkaan tapoja ja tottumuksia sekä toiveita mahdollisimman kattavasti koskivatpa ne arjen mielipuuhia, elämänrytmiä tai ystävien ja läheisten kanssa yhteistä tekemistä.

Itsemääräämisoikeus säilyy asiakkaalla

Kunnioitamme asukkaan itsemääräämisoikeutta. Haluamme tarjota asukkaillemme onnistumisen kokemuksia niin, että jokainen tuntee itsensä tärkeäksi. Tutustu tarkemmin, miten itsemääräämisoikeus toteutuu meillä.

Palvelukodissa taataan turvallisuus

Turvallisuus kulkee toiminnassamme mukana kautta linjan. Olemme rakentaneet kotimme turvallisiksi ja kodikkaiksi. Hoitohenkilökuntamme työtehtävien selkeät vastuunjaot ja omahoitajajärjestelmä turvaavat tiedon kulun ja kokonaisvaltaisen kohtaamisen joka päivä. Lue lisää turvallisuudesta kodeissamme.