Siirry suoraan sisältöön

Asuntomessualueelle valmistuvassa Villa Luodossa erilaisia asumismahdollisuuksia – lue Arvin tarina

Porin asuntomessualueelle valmistuva ikääntyneiden palvelukoti Villa Luoto tarjoaa tuleville asiakkailleen erilaisia asumismuotoja kevyemmästä villa-asumisesta aina ympärivuorokautiseen hoivaan. Tutustu yhteisölliseen villa-asumiseen seurallisen ja huumorintajuisen Arvin kuvitteellisen tarinan kautta.

Arville sopiva asumismuoto: palveluasuminen Villa Luodossa

Palveluasuminen on itsenäistä vuokra-asumista omassa asunnossa ja turvallisessa ympäristössä siten, että hoitajat ovat samassa kiinteistössä läsnä kellon ympäri.

Villa Luodossa asuminen on yhteisöllistä. Arville löytyy seuraa lounashetkiin, kahville, ulkoiluihin tai ihan vaan hänelle rakkaan jalkapallon katsomiseen televisiosta. Yhteiset tapahtumat ja harrastusmahdollisuudet ovat kiinteä osa palveluasumista. Niille on varattu runsaasti yhteistä oleskelu- ja ruokailutilaa, joissa voi kokoontua, tavata toisiaan ja vieraitaan sekä harrastaa yhdessä.

Yhteisöllisyys tuo myös turvallisuutta: yhteisön muut jäsenet ja Mehiläisen ammattilaiset ovat Arvin lähellä kellon ympäri, jos apua sattuu tarvitsemaan.

Arvi saa Villa Luodossa haluamansa palvelut elämästä nauttimiseen. Omaan asuntoon voi ostaa omien tarpeiden mukaisia hoivapalveluja helposti ja näppärästi tutuilta hoitajilta: ruoka, siivous, asiointi tai hoiva ovat saatavilla vaivattomasti. Palveluiden avulla aikaa ja vaivaa säästyy ja Arvi voi keskittyä elämästä nauttimiseen.

Villa Luoto on kaunis ja ekologinen asuinympäristö. Arvi pääsee asumaan puurakennuksessa, joka hengittää. Villa Luoto on myös varustettu viimeisimmillä teknologisilla ratkaisuilla; esimerkiksi valaistus elää päivärytmin mukana ja värisävyt vaihtuvat mukaillen luonnonvaloa. Villa Luodon tilat ovat ikäihmisille suunniteltuja ja heidän tarpeensa on huomioitu mm. esteettömyydessä, tukikaiteissa ja apuvälineillä liikkumisessa.

Yhteisöllinen palveluasuminen sopii erityisesti ikäihmisille, joilla on päivittäin tarvetta hoivapalveluille, mutta jotka pärjäävät pääsääntöisesti yöaikaan itsenäisesti. Villa-asuminen sopii myös henkilöille, joilla on alkava muistisairaus tai liikuntakykyyn liittyviä rajoituksia.

Tutustu Arviin

Arvi syntyi Porissa vuonna 1942 tehdastyöläisen 8 lapsiseen perheeseen. Arvi tunnettiin jo pienenä poikana porukan sosiaalisena ja aina kavereita auttavana persoonana. Jalkapalloa pelattiin ahkerasti kesäisin. Arvi kuului Porin Ässien jalkapallojoukkueen ensimmäisiin pelaajiin.

Arvi sai aivoinfarktin vuonna 1996, jonka seurauksena vasemman puolen toimintakyky jäi heikoksi. Itsestä huolehtiminen vaikeutui entisestään lisäsairauksien myötä. Arvin vaimon Raijan kuollessa, oli aika siirtyä asumaan palvelukotiin.

Arvi tunnetaan yhteisössään edelleen hurttina huumoriveljenä jonka kertomukset eivät jätä ketään kylmäksi. Hän on henkisesti pirteä, iloinen, seurallinen ja huumorintajuinen persoona.

Apuvälineet

Rollaattori (sisätiloissa)

Pyörätuoli (reissuilla avustajan kanssa)