Siirry suoraan sisältöön

Haminan vanhusneuvosto kokoontui Mainiokoti Savilahdessa

Haminan vanhusneuvosto tutustui uuteen Mainiokoti Savilahteen ja piti kuukausikokouksensa kodissa.

Haminan vanhusneuvoston puheenjohtaja Ari Lekander kertoi Haminan vanhusneuvoston toimineen jo vuodesta 2003 aktiivisesti. Vanhusneuvosto tuli lakisääteiseksi 1.7.2013 voimaan tulleen vanhuspalvelulain myötä, Haminassa toiminta oli tuolloin jo vakiintunutta.

Lekanderin mukaan Vanhusneuvoston tehtäväkenttä ulottuu kaikkiin niihin tehtäviin, joilla on merkitystä ikääntyneen väestön elinolosuhteiden ja palvelujen kannalta. Vanhusneuvoston tehtäviin voi sisältyä muun muassa aloitteiden, kannanottojen ja lausuntojen tekeminen. Vanhusneuvosto ei ole kuntalain tarkoittama toimielin, joten sillä ei ole oikeutta tehdä muutoksenhakukelpoisia hallintopäätöksiä. Lekander kertoi, että vanhuspalvelulain nojalla vanhusneuvosto on otettava mukaan vanhuspalvelulain mukaisen ikääntyneen väestön hyvinvointia koskevan suunnitelman valmisteluun ja palvelujen riittävyyden ja laadun arviointiin. Lekanderin mukaan vanhusneuvosto on saanut monia tärkeitä ikäihmisten elämään ja hyvinvointiin liittyneitä hanke-ehdotuksia läpi Haminassa, jotka ovat myös käytännössä toteutuneet.

Vanhusneuvoston jäsenet ihastelivat Mainiokoti Savilahden kauniita, avaria ja kodikkaita tiloja. Neuvoston vanhimmat sotaveteraanijäsenet tuumivatkin: ”On ajat muuttuneet sitten vaivaiskotien.” Toivotimme vanhusneuvoston tervetulleeksi kokoustamaan tiloihimme aina halutessaan, talo tarjoaa taatusti pullakahvit !

Kaija-Liisa Pekkola

Mainiokoti Savilahden johtaja

Päivi Luopajärvi

Myynti- ja Markkinointipäällikkö