Siirry suoraan sisältöön

Helmiriitta Honkasen taide sykähdyttää Villa Andantessa

Hoivakoti Villa Andante on ollut Helmiriitta Honkasen koti viimeisen puolen vuoden ajan. Tuottoisa taitelija avasi hiljattain näyttelyn töistä, jotka ovat syntyneet Villa Andantessa

Taidenäyttelyn avajaispäivänä 8.10.2018 vietimme konkaritaiteilijan 98-vuotissyntymäpäivää Villa Andantessa Espoossa.

Helmiriitta Honkanen ( s.08.10.1920 Helsingissä) on arvostettu graafikko, kuvittaja ja taidemaalari. Hän on julkaissut useita teoksia, lastenkirjoja ja graafisen suunnittelun historiasta kertovia tietokirjoja. Helmiriitta Honkanen työskenteli Elannon mainospiirtäjänä 1961-1978. Hän on myös maamme eturivin exlibris-taiteilijoita ja osallistunut mainetta niittäen teoksillaan moniin kansainvälisiin kongresseihin ja näyttelyihin. Helmiriittta Honkaselle  myönnettiin Suomen valtion Valkoisen ruusun ritarimerkki vuonna 2009.

Koiviston puku ja muita maalauksia -näyttelyn nimikkotyö on Koiviston puku.  Viipurin läheisyydessä sijaitsevan Koiviston kylän puvusta on muodostunut suvun naisille merkittävä silta yli ajan, paikan  ja sukupolvien. Alunperin puvun ompeli itselleen kihlajaispuvuksi Helmiriitta Honkasen äidinäiti  kirjailija Helmi Krohn. Pukua ovat vuorollaan sen jälkeen käyttäneet suvun neljän sukupolven naiset ja nykyään se voidaan nähdä Helmiriitan pojantyttären päällä. Koiviston puvun lisäksi näyttelyssä nähdään mm. maisemakuvia ja lennokkaita abstrakteja maalauksia.

Näyttely on avoinna joka päivä klo 10-17 06.12.2018 saakka ja sinne on vapaa pääsy. Lämpimästi Tervetuloa!

Pauliina Rantanen

Yksikön johtaja Villa Andante