Siirry suoraan sisältöön

Mainiokoti Raijassa touhua riittää

Mainiokoti Raijassa eletään aktiivista ja iloista arkea, johon kuuluu olennaisena osana eläimet, lapset ja juhliminen.

Pikkuiset puput tulivat ensin vain vierailulle ja sitten jäivät yökylään. Huomasimme, kuinka Raijan asukkaat ihastuivat näihin – myönnetäköön, että hoitajat myös. Yhteistuumin päätimme, että puput jäävät meille sijoitukseen toistaiseksi.

Kirkonkylän päiväkodin lapset käyvät ilahduttamassa myös Mainiokoti Raijan asukkaita. Viimeksi kodissa vieraili Päivänsäteet ryhmä. Päiväkoti-ryhmä on käynyt meitä ilostuttamassa lauluillaan ja esityksillään niin jouluna, kuin pääsiäisenäkin. Nyt saimme kutsun tulla tutustumaan heidän arkeensa. Saimme osallistua heidän aamupiiriin, kuulimme laululeikkejä seurasimme lasten touhuja ja lisäksi meille oli tarjolla pullakahvit. Lapset ovat 6 vuotiaita, tulevan syksyn esikoululaisia ja meidän vierailulla mukana ollut vanhin asukkaamme on 96 -vuotias. Ikäeroa kertyy siin 90 vuotta!!! Mukava reissu, josta kerrottavaa riitti myös muille.

Toinen tärkeä kevättapahtuma oli Vappu. Herkuttelimme grillimakkaralla, koristelimme kodin ilmapalloin ja serpentiinein, unohtamatta tietenkään munkkeja ja lasien kiistelyä kuohujuomalla. Asukkaat odottavatkin jo innolla tulevaa jaloa juhannusjuhlaa. Ihanaa ja lämmintä kesää kaikille toivottavat Mainiokoti Raijan asukkaat ja henkilökunta!

Hanne Tiilola

Mainiokoti Raijan johtaja