Siirry suoraan sisältöön

Virkkulan ystävät ja Lions Clubin jäsenet kokoontuivat Mainiokoti Ellissä

Reijolan Virkkulan ystävät ry:n perustava kokous järjestettiin Mainiokoti Ellissä. Myös Lions Clubin jäsenet ja Siun soten edustajat kokoontuivat Elliin innovoimaan kolmannen sektorin toimintamahdollisuuksia.

Mainiokoti Elli toimii tiiviissä yhteistyössä Kuusikkoaho Oy:n Virkkulankylän kanssa.

”Suunnittelemme ja toteutamme yhteistyökumppaniemme kanssa virkeän elämän asuinympäristöjä. Johtoajatuksemme on, että Virkkulankylässä on hyvä herätä huomiseen. Emme puhu eläkeiästä, senioriasumisesta tai vanhusasumisesta vaan kolmannesta iästä. Tämä siksi että koemme kokeneet kansalaiset osaavana ja aktiivisena voimavarana. Haluamme tuoda työelämästä eteenpäin siirtyvät kansalaiset asumaan keskeisille paikoille palveluiden ääreen ja huolehtia siitä, että hoivan tarpeen kasvaessa he voivat asua mahdollisimman pitkään omassa tutussa kotiympäristössään. Virkkulankyliä rakennetaan niin kaupunkiin kuin maaseudulle. Kylän idea on se, että ovet ovat auki muulle maailmalle, Virkkulankylässä voi sijaita niin päiväkoti, koulu kuin erilaisia sote-palveluitakin. Teemme yhteistyötä kuntien ja kaupunkien kanssa Suomen muutoksen laadulliseksi turvaamiseksi. Hoivapalvelut Virkkulankylässä hoitaa joko kunnallinen tai yksityinen toimija. Arjen iloja ja asukkaiden ja ympäristön väen yhteistyötä rakentaa jokaiseen kohteeseen perustettava Virkkulan ystävät.”

Toimitusjohtaja Leo Tolonen
Kuusikkoaho Oy
 

21.11.2017 koettiin historiallinen päivä kun Joensuun Reijolaan perustettiin oma Reijolan Virkkulan ystävät Ry. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin kylän puuhamies ja tunnettu kirkkomusikantti Sakari Vilpponen. Perustavan kokouksen ideariihessä ”kylän olohuoneessa” Mainiokoti Ellissä syntyi jo monia hienoja ajatuksia yhdistyksen toiminnan ja yhteistyön vauhdittamiseksi.

Yhteistyöteeman hengessä kutsuimme myös paikalliset Lions Clubin ja Siun soten edustajat pohtimaan kolmannen sektorin toimintamahdollisuuksia. Helinä Kalaja johdatteli vieraat keskusteluun. Mittava ”roadmap” syntyikin yhteisistä ideoista. Kunnan edustajat nostivat huolensa esille muunmuassa kotipalveluiden piirissä elävien yksinäisten vanhusten ja omaishoitajien jaksamisen tiimoilta.

Tästä on hyvä jatkaa hienosti virinnyttä yhteistyötä!

Päivi Luopajärvi

Myynti- ja markkinointipäällikkö