Siirry suoraan sisältöön

Yllätyksellistä, mutta turvallista – Villa Luodon sisustussuunnittelu täydessä vauhdissa

Porin 2018 Asuntomessualueelle valmistuvan ikääntyneiden palvelukoti Villa Luodon sisustusta suunnittelevat sisustussuunnittelija Mira Tunnela Restatop Oy:stä sekä Riia Rauhala, sisustusarkkitehti ja yrittäjä Bränditoimisto Rock My Busineksessa.

Yhteisöllinen ja ekologinen Villa Luoto rakennetaan ja sisustetaan ikääntyneiden asukkaiden tarpeista lähtien.

”Tärkeintä on tilojen soveltuvuus asukkaiden tarpeisiin, tilojen tulee olla myös monikäyttöisiä ja virikkeellisiä. Puu materiaalina tuntui luonnolliselta ja sen käyttö näkyy läpi koko sisustuksen”, kuvailee yleisten tilojen sisustuksesta vastaava Mira Tunnela. Hänen kädenjälkensä näkyy Villa Luodossa erityisesti asukkaiden ruokailu- ja oleskelutiloissa, auloissa sekä käytävillä.

”Koska olemme Porissa ja veden äärellä, Villa Luodon inspiraation lähteenä on hyvin luontevasti meri ja merta ympäröivä luonto”, kertoo Tunnela. ”Yhteiset tilat tulevat olemaan kauniin harmoniset ja ajattomat täydennettynä herkullisilla yksityiskohdilla.”

Messuille sisustetaan esimerkkihuoneistot kolmelle ”asukkaalle”

Riia Rauhala toimii Villa Luodossa kolmen kuvitteellisen asukkaan – Tyynen, Einon ja Arvin – huoneistojen sisustussuunnittelijana. Esimerkkihuoneistoihin pääsee tutustumaan kesän 2018 asuntomessuilla ja ne suunnitellaan eritasoisiin hoivan tarpeisiin.

Rauhalan tavoitteena on päästä jo suunnitteluvaiheessa kuvitteellisten asukkaiden sielunmaisemaan kiinni.

”Annan asukkaiden tarinoiden vaikuttaa ja inspiroida sisustusta. Myös kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet liikkumisen, näkemisen ja kuulemisen osalta vaikuttavat”, kuvailee Rauhala.

”Sisustuksissa on luotu kontrasteja värimaailmassa, mutta myös materiaalien tunnussa. Äänimaailmaa on myös mukava saada tuotua sisustuksiin. Meidän työjälkemme osalta sisustus tulee olemaan osittain yllätyksellinen, mutta siellä tulee myös olemaan tuttuja ja turvallisia asioita”, Rauhala kertoo.

Mehiläisen arvojen ja asiakaslupauksen lisäksi Satakunta tulee olemaan vahvasti esillä Rauhalan sisustuksissa. ”Huoneistoissa tulee näkymään meillä täällä Satakunnassa oleva yhdessä tekemisen meininki.”

Villa Luotoon sen avautumisen jälkeen muuttavat asukkaat voivat itse sisustaa huoneensa toiveidensa mukaisesti, vaikkapa omilla huonekaluillaan.

Hoiva Mehiläinentarjoaa asumispalveluja ympärivuorokautisesta hoivasta kevyempiin palveluihin – asiakkaan tarpeen mukaan. Palvelukodeissamme panostetaan laadukkaaseen hoivaan. Vuonna 2017 kodeissamme otettiin käyttöön laatuohjelma, jossa keskiössä on jokaisen asukkaan yksilöllinen hyvä elämä.Hoiva Mehiläiselläon eri puolilla Suomea yli 120 palvelukotia, joissa on yhteensä yli 4800 asukaspaikkaa.

Restatop on toiminut julkisten tilojen kalustajana 25 vuotta.

Rock My Business toimii valtakunnallisesti terveys- ja hyvinvointi-, teollisuus- sekä kiinteistö- ja rakennusalan yritysten kanssa kehittäen mm. asiantuntija- ja kauppakeskuksia. Sen toimialoihin kuuluvat palvelumuotoilu sekä brändijohtaminen.

Kuusikkoaho Oy:n Virkkulankylä-konseptin mukaisen kohteen Asuntomessuille rakentaa Siklatilat Oy.