Siirry suoraan sisältöön

Mainiokoti Härkämäki

Näin asut meillä

Mainiokoti Härkämäki tarjoaa tehostettua palveluasumista ikäihmisille. Kotimme palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Painotamme toiminnassamme kunkin asukkaan yksilöllisiä tarpeita ja mahdollisuuksia. Ympärivuorokautisen hoivan ja huolenpidon kautta palveluasuminen mahdollistaa, turvallisen ja virikkeellisen arjen, johon myös omaisten ja läheisten on helppo osallistua.

Ateriapalvelu

Talossamme toimii oma valmistuskeittiö. Painotamme ateriapalvelussa ravitsemuksellisuutta ja suosimme mahdollisuuksien mukaan kotimaisia raaka-aineita sekä luomutuotteita. Tarjottavat ruuat kunnioittavat perinteistä suomalaista kotiruokailukulttuuria, mutta valikoimissamme on myös uusia tuulahduksia maailmalta. Ammattitaitoinen henkilökuntamme huomioi suunnittelussa ja toteutuksessa vuodenaikojen sesongit ja erityispäivät sekä toteuttaa viikoittain asiakkaiden toiveita esimerkiksi paikallisista erikoisuuksista.

Myös asukkaiden omaiset tai satunnaiset kävijät voivat piipahtaa lounaalle ruokailutiloihimme kohtuulliseen lounashintaan.

Meille asukkaaksi?

Ota yhteys oman kuntasi sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovitaan palveluasumisesta. Asukkaaksi voit tulla myös itsemaksavana asiakkaana. Lisätietoja voit kysyä suoraa Mainiokoti Härkämäestä.

Kodit ja yhteistilat

Mainiokoti Härkämäki 44 asunnon kerrostalo, jonka asunnot ovat:

  • 27,5 m2 yksiöitä (41 kpl)
  • 38 m2 kaksioita (3 kpl)

Jokaisessa asunnossa on keittiö, kylpyhuone ja ranskalainen parveke. Jääkaappi, sähkösäätöinen sänky ja yöpöytä ovat asunnoissa valmiina, muuten asukas kalustaa asunnon itse. Talon joka kerroksessa on oleskelu-/ruokailutila sekä tilava lasitettu parveke. Alakerrassa on esteetön sauna sekä ruokasali, jossa on takka/leivinuuni. Asukkaiden käytössä on myös viihtyisä, aidattu piha ja huvimaja.

Kotimme tilat ovat esteettömiä ja pyörätuolimitoitettuja.Yhteistiloissamme on mukava viettää aikaa yhdessä: vapaamuotoisesti muiden asukkaiden kanssa tai henkilökunnan ohjaaman viriketoiminnan merkeissä. Yhteisöllinen, lämminhenkinen ilmapiiri aktivoi ja kannustaa mukaan. Tärkeää on myös toisten asukkaiden antama vertaistuki ja sosiaaliset kontaktit.

Asukkaat ja läheiset kehuvat työlleen omistautunutta henkilöstöä ja kotiemme hyvää tunnelmaa. Teemme asiakkaiden toiveiden mukaan aktiivisesti yhteistyötä omaisten kanssa ja meille voi tulla koska tahansa käymään – onhan kyseessä ikäihmisen oma koti. Kotimme tekee yhteistyötä myös vapaaehtoistyöntekijöiden, seurakuntien ja paikallisten yhteisöjen kanssa.

Kodissamme voi asua elämän loppuun saakka ja huolehdimme tarvittaessa saattohoidosta asukkaan ja omaisten toiveita kunnioittaen.

Kodin ympäristö

Piha-alueet mahdollistavat turvallisen ulkoilun. Turva- ja valvontajärjestelmien avulla voimme varmistaa myös muistisairaiden turvallisuuden.Mainiokoti Härkämäkii sijaitsee Härkämäenkujan ja Liivuorentien kulmassa, vehreällä kerrostaloalueella. Talon välittömästä läheisyydestä löytyy ruokakauppa, apteekki, kukkakauppa ja pankkiautomaatti. Lähellä ovat myös terveysasema, hammashoitola ja keskussairaala.

Tulo-ohjeet

Mainiokoti Härkämäki sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä n. 3 km Hämeenlinnan keskustasta. Talon läheisyydessä on bussipysäkki ja lähistöllä hyvin pysäköintipaikkoja.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Järjestämme talossa monipuolista viriketoimintaa, kuten askartelua, musiikkituokioita, hartauksia, retkiä, puutarhanhoitoa ja seurapelejä. Asukkaat voivat järjestää omia juhliaan 1. kerroksen ruokasalissa.

Henkilöstö

Osaava, koulutettu ja lämmin henkilöstömme on läsnä ympäri vuorokauden. Laadimme kotimme asukkaille henkilökohtaisen hoito- ja palvelusuunnitelman. Asukas saa hänelle nimetyn omahoitajan.