Siirry suoraan sisältöön

Mainiokoti Ruustinna

Kuva 1
Kuva 2
Kuva 3
Kuva 5
Kuva 6
Kuva 7
592eaf93c3454255680924
598d9fc459e18990273083
598d9fc64df36818107224
598d9fc8b7806566103634
PlayPause
previous arrow
next arrow

Tarjoamme kodissamme yksilöllistä hoivaa ja asumispalveluita ikääntyville asiakkaille. Palvelukotiin voi muuttaa asumaan joko vakituisesti tai tulla mahdollisesti lyhytaikaisesti esimerkiksi omaishoitajan vapaiden ajaksi.

Meillä viihtyy asukas, joka nauttii järvimaisemasta ja kodikkaista ja lämminhenkisistä vanhan pappilan tiloista. Mainiokoti Ruustinnassa viihtyy aktiivinen asiakas, joka pitää yhteisöllisestä asumisesta ja arjen toiminnallisuudesta. Asiakas, joka ei enää itse pääse liikkumaan, saa yksilöllistä tukea ja hoivaa.

Tehtävämme on turvata ja taata asiakkaillemme mahdollisimman onnellinen, laadukas ja toiminnallinen elämä kodissamme.

Näin asut meillä

Yhteisillä ruokailuhetkillä nautimme oman keittiömme herkullisista aterioista. Aterioiden suunnittelussa otamme huomioon asukkaiden erityisruokavaliot ja ravitsemussuositukset. Elämyksiä tarjoavat myös päivittäin keittiöstä tulvivat leivonnaisten tuoksut ja makuelämykset.

Mainiokoti Ruustinnassa eletään asukkaiden tarpeet ja toiveet huomioivaa arkea. Hoivatyötä tehdään yksilölliset voimavarat huomioiden, tukien ja vahvistaen asukkaiden omaa toimintakykyä. Yhteiset ateriat ja erilaiset laulu- tai toimintatuokiot tarjoavat mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä seurustellen ja oleskellen.

Meille asukkaaksi?

Kuulostaako Mainiokoti Ruustinna kodilta, jossa sinä tai läheisesi haluaisi asua?

Voit tulla meille asukkaaksi kunnan sijoittajan kautta, palvelusetelin turvin tai itse maksaen. Kaikissa näissä tapauksissa olet oikeutettu hakemaan Kelan etuuksia kuten eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukea. Mainiokoti Ruustinnaan voit tulla asumaan myös toisesta kaupungista tai kunnasta.

Kodit ja yhteistilat

Idyllinen vanha kivitalo, entinen pappila tarjoaa kodikkaat ja lämminhenkiset tilat ikääntyneille asukkaillemme.

Kodin ympäristö

Mainiokoti Ruustinna sijaitsee kauniin Keitelejärven maisemissa Viitasaaren keskustassa. Järvimaisema avautuu mäen päällä olevassa kodissamme niin ikkunoista kuin takapihan keinustakin.

Tulo-ohjeet

Sijaitsemme Viitasaaren keskustassa.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Välillä elämä Viitasaaren Ruustinnassa on yhtä juhlaa. Syntymäpäiviä juhlistetaan aina yhdessä kakkukahvien ja onnittelulaulun merkeissä. Juhlapyhien lisäksi erilaiset tapahtumat ja vierailut tuovat vaihtelua arkeen.

Ulkoilu on tärkeä osa päivittäistä elämää. Kesäisin päiväkahvit juodaan ulkona ja takapihalla saa ihastella järvinäkymiä suuren koivun katveessa. Onpa siellä jonain kesänä ollut myös kesäasukas, musta pässi. Yhteiset kävelylenkit ja esimerkiksi kukkaistutuksista huolehtiminen tarjoavat mukavaa puuhastelua päiviin.

Henkilöstö

Osaava, koulutettu ja välittävä henkilöstömme kohtaa jokaisen asukkaan yksilöllisesti tarjoten tukea ja hoivaa jokaisen omien tarpeiden mukaan. Henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden. Meillä on mahdollisuus turvallisuus omannäköiseen elämään. Laadimme kaikille asukkaillemme henkilökohtaisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman.