Siirry suoraan sisältöön

Mainiokoti Tauluhovi

593a46c12fa34629576768
593a46c15a1ea033794866
593a459e7a162433559151
PlayPause
previous arrow
next arrow

Mainiokoti Tauluhovi sijaitsee Taulumäen Puistokadulla Jyväskylän keskustan tuntumassa. Tarjoamme kodissamme yksilöllistä hoivaa ja asumispalveluita ikääntyville asiakkaille. Palvelukotiin voi muuttaa asumaan joko vakituisesti tai lyhytaikaisesti.

Meillä viihtyy asiakas, joka haluaa asua urbaanissa ympäristössä, mutta kuitenkin vehreällä puistokadulla. Mainiokoti Tauluhovissa viihtyy aktiivinen asukas, joka haluaa asioida kaupungilla tai nauttia kauniista historiallisesta ympäristöstä. Asukas, joka ei enää itse pääse liikkumaan saa yksilöllistä hoivaa ja ohjattua vapaa-ajan toimintaa.

Näin asut meillä

Palveluasunnoissamme voi asua itsenäisesti omassa kodissa ja saada palveluita oman tarpeensa mukaan. Kysy vapaista palveluasunnoista suoraa yksikönjohtajalta Terhi Kalliolta p. 044 550 4074.

Ympärivuorokautisen palveluasumisen asukkaat voivat tarvita hoivaa päivin öin. Yhteisöllisyys toteutuu arjen toiminnassa. Meillä asukkaat tapaavat toisiaan mm. yhteisillä ruokailuhetkillä ja vapaa-ajan toiminnoissa. Juttuseuraa ja ystäviä löytyy niitä kaipaaville.

Meille asukkaaksi?

Kuulostaako Mainiokoti Tauluhovi kodilta, jossa sinä tai läheisesi haluaisi asua?

Voit tulla meille asiakkaaksi kunnan sijoittajan kautta, palvelusetelin turvin tai itse maksaen. Kaikissa näissä tapauksissa olet oikeutettu hakemaan Kelan etuuksia kuten eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukea. Mainiokoti Tauluhoviin voit tulla asumaan myös toisesta kaupungista tai kunnasta.

Kodit ja yhteistilat

Erikokoisista palveluasunnoista jokainen voi valita itselleen sopivan. Palveluasunnot voit sisustaa haluamallasi tavalla ja omilla kalusteilla. Mainiokoti Tauluhovissa on kolme ryhmäkotia: Taunonkoti, Puistokoti ja Tourukoti, joissa henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden.

Palveluasunnoissa on

  • Minikeittiö
  • wc- ja suihkutilat

Ympärivuorokautisissa palveluasunnoissa on valmiina hoivasänky. Muuten voit kalustaa kodin omannäköiseksi. Huoneissa on oma wc- ja suihkutila.

Yhteiset tilat:

  • Palveluasuntojen yhteydessä kirjastohuone ja oleskeluhuone
  • Ryhmäkodeissa ruokailu- ja oleskelutilat
  • Sauna
  • Monitoimitila
  • Vastaanottotila esim. kampaajaa, jalkahoitajaa tai fysioterapeuttia varten
  • Ruokasali

Kodin ympäristö

Mainiokoti Tauluhovissa on sisäpiha sekä ryhmäkodeissa lasitetut parvekkeet, jossa voi nauttia ulkoilmasta. Kodista on kauniit näkymät ympäri Taulumäkeä. Voit nauttia kauniista ympäristöstä ja historiallisista rakennuksista myös kävelyretkillä.

Tulo-ohjeet

Jyväskylä Matkakeskuksesta (Hannikaisenkatu 20) paikallisliikenteen bussilla:

Linjaan 12 noustaan läheiseltä Vapaudenkadulta (pysäkki 3). Bussista jäädään pois Taulumäen pysäkillä, joka on Mainiokoti Tauluhovin (Puistokatu 35) välittömässä läheisyydessä sen ohituksen jälkeen. Linjaa ajetaan arkisin 20 minuutin sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 30 minuutin välein. Tarkemmat tiedot löytyvät Jyväskylän paikallisliikenteen aikataulu- ja reittioppaasta Mainiokoti Tauluhovin henkilökunta neuvoo sinulle paluumatkan lähtöpysäkin, joka on Rajakadulla aivan Mainiokoti Tauluhovin välittömässä läheisyydessä.

Kävellen:

Hakeudu Väinönkadulle ja kävele 300 m, käänny oikealle Kauppakadulle ja kävele 65 m ja saavut Arenaukiolle, käänny aukion läpi lievästi vasemmalle suunnaten Puistokadulle ja kävele 800 m ja kohde on vasemmalla. Matka matkakeskuksesta Mainiokoti Tauluhoviin on 1,3 km ja kestää noin 18 min.

Pysäköinti:

Puistokadulla Mainiokoti Tauluhovin puolella, heti sen välittömässä läheisyydestä alkaen, on koko kadun varrella P-kiekollisia 2 tunnin kadunvarsipaikkoja. Tellervonkadulla on lukuisia P-kiekollisia 4 tunnin kadunvarsipaikkoja.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Tarjoamme asiakkaillemme yhteisöllistä ja monipuolista arjen toimintaa. Jokainen asukas saa osallistua yhteiseen aktiviteettiin omien voimavarojensa mukaan, asukkaidemme yksilölliset toiveet otetaan huomioon toimintaa suunniteltaessa.

Henkilöstö

Osaava, koulutettu ja välittävä henkilöstömme kohtaa jokaisen asiakkaan yksilöllisesti tarjoten tukea ja hoivaa jokaisen omien tarpeiden mukaan. Meillä on mahdollisuus turvalliseen omannäköiseen elämään. Laadimme jokaiselle asukkaalle henkilökohtaisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman.