Siirry suoraan sisältöön

Mainiokoti Vanaja

5993e5b57ea5f909553828
5927e587dc9e9354357194
5927e58823949630741766
PlayPause
previous arrow
next arrow

Viehättävä Mainiokoti Vanaja sijaitsee rauhallisella ja luonnonkauniilla Kukoistensyrjän omakotialueella, neljän kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta. Tarjoamme kodissamme virkistävää yhdessäoloa ja turvallista asumista ikäihmisille. Palvelukotiin voi muuttaa asumaan joko vakituisesti tai lyhytaikaisesti esimerkiksi omaishoitajan vapaiden ajaksi. Tehtävämme on turvata ja taata asukkaillemme mahdollisimman onnellinen, laadukas ja toiminnallinen elämä kodissamme.

Näin asut meillä

Meillä asuvat asiakkaat, jotka voivat tarvita hoivaa päivin öin. Yhteisöllisyys toteutuu arjen toiminnassa. Asukkaat tapaavat toisiaan yhteisillä ruokailuhetkillä ja päivän toiminnoissa. Juttuseuraa löytyy sitä kaipaavalle. Valoisa kotimme tarjoaa sinulle viihtyisän ja turvallisen asunnon.

Kotimme tilat on suunniteltu ikääntyneiden ja liikuntaesteisten tarpeet huomioiden. Sauna lämpiää silloin, kun sinä haluat ja saunatiloihin pääsee myös pyörätuolilla.

Meille asukkaaksi?

Kuulostaako Mainiokoti Vanaja kodilta, jossa sinä tai läheisesi haluaisi asua?

Meille voit tulla asukkaaksi kunnan sijoittajan kautta, palvelusetelin turvin tai itse maksaen. Kaikissa näissä tapauksissa olet oikeutettu Kelan etuuksiin, kuten eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukeen. Mainiokoti Vanajaan voit tulla asumaan myös toisesta kaupungista tai kunnasta.

Kodit ja yhteistilat

Mainiokoti Vanajassa on neljä ryhmäkotia: Magdaleenan koti, Sonyan koti, Onnin koti ja Oivan koti, joissa henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden. Ryhmäkodeissamme jokaisella asukkaalla on oma huone. Huoneissa on wc ja suihku. Jokaisessa huoneessamme on myös hoivasänky sitä tarvitseville. Huoneet voit kalustaa omannäköiseksi.

Kodin ympäristö

Kodissamme on vehreä ja turvallinen piha. Terasseilla ja pihalla on suojaisia oleskelupaikkoja ja pihalla kasvaa kesäisin hyötykasveja ja kukkia, joiden hoitamiseen voit halutessasi osallistua.

Tulo-ohjeet

Hämeenlinnan keskustasta lähdetään Aulankoa koti. Jatketaan eteenpäin Viipurintietä josta, käännytään Papinniityntietielle. Papinniityntieltä käännytään Kikaristonkadulle. Jatketaan Kikaristonkatua n. 2 km. Ajetaan Papinniityn risteyksen ohi edelleen Kikaristonkatua katua pitkin n. 50 metriä. Mainiokoti Vanaja sijaitsee kadun vasemmalla puolella.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Kodissamme vietetään paljon aikaa yhdessä, juhlimme juhlapäiviä ja käymme vierailuilla. Kodissamme käy myös paljon esiintyjiä, kummi- ja tarhalapsia sekä muita vierailijoita.

Henkilöstö

Osaava, koulutettu ja välittävä henkilöstömme kohtaa jokaisen asiakkaan yksilöllisesti tarjoten tukea ja hoivaa jokaisen omien tarpeiden mukaan. Henkilökunnallamme on monipuolista osaamista muistisairauksista ja työskentelymallimme edistää asukkaiden omatoimisuutta ja kuntoutumista. Jokaiselle asukkaalle nimeämme omahoitajan. Yksilöllisessä hyvinvointi- ja kuntoutussuunnitelmassa määrittelemme hoivan tarpeen ja tavoitteet olemassa olevan toimintakyvyn parantamiseksi ja ylläpitämiseksi.