Siirry suoraan sisältöön

Mainiokoti Pohjantähti

595dfe10b6004133226883
595dfe5c87864357150428
5a30c911de291626205766
5a30c9120a19e295454216
5a30c9122b4cd808773681
PlayPause
previous arrow
next arrow

Palvelutalo Pohjantähti tarjoaa itsenäistä ympärivuorokautista palveluasumista täysi-ikäisille vammaisille ja ikäihmisille, jotka tarvitsevat hoitoa, huolenpitoa ja ohjausta päivittäisissä toiminnoissaan.

Ympärivuorokautinen palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, jotka perusvamman tai etenevän sairauden vuoksi eivät selviä itsenäisestä asumisesta ilman jatkuvaa apua. Tuemme vammaisen henkilön mahdollisimman itsenäistä selviytymistä sekä fyysisen ja psyykkisen toimintakyvyn edistämistä. Tarvittava tuki sisältää mm. liikkumiseen, pukeutumiseen, henkilökohtaiseen hygieniaan ja asunnon siivoukseen liittyvän palvelun, jota tarvitaan asiakkaan terveyden, kuntoutuksen ja viihtyvyyden edistämiseksi.

Tarjoamme myös tehostettua palveluasumista/palveluasumista vanhuksille, jotka eivät iän tai sairauden tuomien rajoitteiden vuoksi selviydy päivittäisistä toiminnoista ilman hoivaa ja huolenpitoa. Lisäksi palvelutalossa on päivätoiminnan tilat vanhuksille ja neljä senioriasuntoa erillisessä tilassa.

Näin asut meillä

Vammaisille tarkoitetut tilat koostuvat 12 erillisestä huoneistosta, jotka sijaitsevat rakennuksen kolmannessa kerroksessa. Huoneistot ovat kooltaan 25,1 – 35,8 m2. Sisältäen keittiön ja inva-mitoitetun esteettömän WC-suihkutilan. Kaksi 35,8 m2 suuruista huonetta on tarkoitettu pariskunnalle / kahdelle henkilölle. Kerroksessa on lisäksi yhteiskeittiö ja kaksi yhteiseen oleskeluun tarkoitettua tilaa, joissa voidaan järjestää yhteisruokailua ja tilaisuuksia, joihin mahtuu koko kodin asukkaat, omaisia ja henkilökunta. Kerroksesta löytyy myös pyykinpesutila.

Kolmannessa kerroksessa sijaitsee myös erillisessä tilassa tilat päivätoiminnalle ja neljälle senioriasunnolle. Pääsisäänkäynnin yhteydessä olevassa tuulikaapissa on tila apuvälineiden säilytystä varten. Lisäksi kiinteistön 1. kerroksessa on liiketiloja, jotka tukevat palvelutalon toimintaa. Kellarikerroksessa on saunaosasto, joka on varattavissa kolmannessa kerroksessa asuvien asiakkaiden käyttöön. Kellarikerroksessa on myös henkilöstön sosiaalitilat sekä asiakkaiden käytössä oleva monitoimitila, jossa on mahdollista kuntoilla ja oleskella.

Vammaisten asunnoissa on oma keittiö mikä mahdollistaa esim. omien aterioiden valmistuksen omien voimavarojen näin salliessa. Tarvittaessa ja asiakkaan toimintakyvyn niin vaatiessa, tarjoamme asukkaillemme kotiateriapalvelun, joka koostuu aamiaisesta, lounaasta, päivällisestä ja iltapalasta. Tällöin lounas toimitetaan keskuskeittiöstämme, jolla on monivuotinen kokemus eri asiakasryhmien kotiruuan valmistamisesta. Aamiainen ja iltapala koostetaan asukkaan asunnossa tai tarjoillaan yhteisissä tiloissa. Vanhusten ryhmäkodeissa on mahdollisuus aterioida yhteisissä tiloissa yhdessä henkilökunnan kanssa. Ympärivuorokautisessa hoivassa ateriapäivä koostuu 5 ateriasta. Asukkailla on mahdollisuus yöpalaan.

Myös mahdollisista ruokailuun liittyvistä erityistarpeista huolehditaan, kuten erikoisruokavaliot. Aterioiden suunnittelussa huomioidaan voimassa olevat ravitsemussuositukset, monipuolisuus sekä juhlapyhät. Asukkailla on mahdollisuus yöpalaan.

Meille asukkaaksi?

Tule meille asukkaaksi!

Palvelukotiin voit tulla joko kunnan antamalla maksusitoumuksella, palvelusetelillä tai itse maksaen. Olet oikeutettu Kelan etuuksiin, kuten eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukeen.

Kodit ja yhteistilat

Palvelutalo Pohjantähti sijaitsee osoitteessa Rummunlyöjänkatu 7, 24100 Salo. Palvelutalon saneeratut tilat valmistuivat joulukuussa 2016. Huoneistot sijaitsevat kiinteistön 2. ja 3. kerroksessa.

Rakennuksen toisessa kerroksessa toimii kaksi vanhusten tehostettua palveluasumista tai palveluasumista tarjoavaa ryhmäkotia, joissa on yhteensä 22 asukashuonetta ja 24 asukaspaikkaa. Huoneiden koko on 20,4 – 28,9m2 ja jokaisessa huoneessa on inva-mitoitettu ja esteetön WC-suihkutila. Toisessa kerroksessa on iso parveke asukkaiden ulkoilua ja virkistystä varten sekä näiden asiakkaiden käyttöön tarkoitettu saunaosasto. Kerroksesta löytyy myös kuumennuskeittiö ja yhteiskeittiö, joiden yhteydessä on yhteiset tilat oleskeluun, ruokailuun ja vieraiden tapaamiseen. Kerroksessa on myös lääkkeenjakohuone, pyykin käsittelytilat sekä kerroksen oma siivouskomero.

Vammaisille tarkoitetut tilat koostuvat 12 erillisestä huoneistosta, jotka sijaitsevat rakennuksen kolmannessa kerroksessa. Huoneistot ovat kooltaan 25,1 – 35,8m2. Sisältäen keittiön ja inva-mitoitetun esteettömän WC-suihkutilan. Kaksi 35,8 m2 suuruista huonetta on tarkoitettu pariskunnalle / kahdelle henkilölle. Kerroksessa on lisäksi yhteiskeittiö ja kaksi yhteiseen oleskeluun tarkoitettua tilaa, joissa voidaan järjestää yhteisruokailua ja tilaisuuksia, joihin mahtuu koko kodin asukkaat, omaisia ja henkilökunta. Kerroksesta löytyy myös pyykinpesutila sekä kerroksen oma siivouskomero.

Kolmannessa kerroksessa sijaitsee myös erillisessä tilassa tilat päivätoiminnalle ja neljälle senioriasunnolle.

Pääsisäänkäynnin yhteydessä olevassa tuulikaapissa on tila apuvälineiden säilytystä varten. Lisäksi kiinteistön 1.kerroksessa on liiketiloja, jotka tukevat palvelutalon toimintaa.

Kellarikerroksessa on saunaosasto, joka on varattavissa kolmannessa kerroksessa asuvien asiakkaiden käyttöön. Kellarikerroksessa on myös henkilöstön sosiaalitilat sekä asiakkaiden käytössä oleva monitoimitila, jossa on mahdollista kuntoilla ja oleskella.

Kodin ympäristö

Läheiset puistot antavat mahdollisuuden ulkoiluretkiin. Kiinteistön välittömässä läheisyydessä on monipuoliset palvelut mm. tori, kauppoja, kahvila, kirkko ja seurakuntatalo. Kävelymatkan etäisyydeltä löytyvät mm. ostokeskus, apteekkeja ja lääkärikeskuksia.

Tulo-ohjeet

Sijaitsemme Salon keskustassa

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Toiminnan tavoitteena on tarjota asukkaille kuntouttavia asumispalveluita, joilla tuetaan asiakkaan mahdollisimman omatoimista selviytymistä, fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn edistämistä ja sosiaalisten suhteiden ylläpitämistä. Palvelu ja hoiva perustuvat yksilölliseen hoito- ja kuntoutussuunnitelmaan.

Ateriapalvelut

Vammaisten asunnoissa on oma keittiö mikä mahdollistaa esim. omien aterioiden valmistuksen omien voimavarojen näin salliessa. Tarvittaessa ja asiakkaan toimintakyvyn niin vaatiessa, asiakkaalle tarjotaan kattava kotiateriapalvelu, joka koostuu aamiaisesta, lounaasta, päivällisestä ja iltapalasta. Tällöin lounas toimitetaan keskuskeittiöstämme, jolla on monivuotinen kokemus eri asiakasryhmien kotiruuan valmistamisesta. Aamiainen ja iltapala koostetaan asukkaan asunnossa tai tarjoillaan yhteisissä tiloissa.

Vanhusten ryhmäkodeissa on mahdollisuus aterioida yhteisissä tiloissa yhdessä henkilökunnan kanssa. Tehostetussa palveluasumisessa ateriapäivää koostuu 5 ateriasta. Asukkailla on mahdollisuus yöpalaan.

Myös mahdollisista ruokailuun liittyvistä erityistarpeista huolehditaan, kuten erikoisruokavaliot. Aterioiden suunnittelussa huomioidaan voimassa olevat ravitsemussuositukset, monipuolisuus sekä juhlapyhät. Asukkailla on mahdollisuus yöpalaan.

Kuntouttava toiminta

Vammaisten toiminnassa toteutetaan toimintakykyä edistävää ja tukevaa työotetta, jolla tuetaan asiakkaan itsenäistä selviytymistä ja vahvistetaan omatoimisuutta kannustamalla ja tukemalla omien voimavarojen käyttöä. Omaisten osallistumista asukkaiden arkeen tuetaan.

Kuntoutuminen on aina yksilöllistä ja lähtee asukkaiden omista tarpeista ja tavoitteista. Kuntouttava toiminta on moniammatillista yhteistyötä ja yhteistyö eri toimijoiden kanssa on tärkeää. Huomioimme vanhusten kuntouttavassa toiminnassa yksilöllisesti jokaisen asukkaan jäljellä olevat voimavarat ja toimintakyvyn. Tuemme asukkaita myös osallistumaan erilaisiin päivittäisiin ja viikoittaisiin virkistys- ja toimintahetkiin. Järjestämme lisäksi juhlia ja retkiä. Huomioimme toiminnassamme vuodenaikojen vaihtelut, juhlapyhät ja merkkipäivät. Järjestämme kodissamme myös päivätoimintaa. Lue lisää päivätoiminnasta.

Henkilöstö

Ammattitaitoinen henkilöstömme on mukana asukkaiden arjessa kannustaen ja tukien.

Tavoitteenamme on tarjota asukkaillemme mahdollisimmin onnellinen elämä, joka tarkoittaa vastuullista ja yhteisöllistä toimintaa, turvallista ja ystävällistä palvelua, sekä omaa toimintakykyä tukevaa hoito- ja hoivatyötä omassa kodissa.

Tarjoamme asukkaillemme kuntouttavia palveluita, joilla tuetaan asukkaidemme mahdollisimman omatoimista selviytymistä, fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn edistämistä ja sosiaalisten suhteiden ylläpitämistä. Palvelu ja hoiva perustuvat yksilölliseen hoito- ja kuntoutussuunnitelmaan.

Vammaisten toiminnassa toteutamme toimintakykyä edistävää ja tukevaa työotetta, jolla tuemme asukkaan itsenäistä selviytymistä. Vahvistamme omatoimisuutta kannustamalla ja tukemalla omien voimavarojen käyttöä. Tuemme omaisten osallistumista asukkaiden arkeen. Kuntoutuminen on aina yksilöllistä ja lähtee asukkaiden omista tarpeista ja tavoitteista. Kuntouttava toiminta on moniammatillista yhteistyötä ja yhteistyö eri toimijoiden kanssa onkin erityisen tärkeää.