Siirry suoraan sisältöön

Mainiokoti Pohjantähti

Mainiokoti Pohjantähti tarjoaa ympärivuorokautista, turvallista, sopimuksenmukaista hoivaa ja huolenpitoa täysi-ikäisille vammautuneille henkilöille ja ikäihmisille, jotka tarvitsevat hoitoa, huolenpitoa ja ohjausta päivittäisissä toiminnoissaan. 

595dfe10b6004133226883
595dfe5c87864357150428
5a30c911de291626205766
5a30c9120a19e295454216
5a30c9122b4cd808773681
PlayPause
previous arrow
next arrow

Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu ikääntyneille, jotka eivät sairauden tuomien rajoitteiden vuoksi selviydy päivittäisistä toiminnoista ilman hoivaa ja huolenpitoa.  

Ympärivuorokautinen palveluasuminen vammautuneille on tarkoitettu henkilöille, jotka perusvamman tai etenevän sairauden vuoksi eivät selviä itsenäisestä asumisesta ilman jatkuvaa apua. Tuemme vammaisen henkilön mahdollisimman itsenäistä selviytymistä sekä fyysisen ja psyykkisen toimintakyvyn edistämistä. Tarvittava tuki sisältää mm. liikkumiseen, pukeutumiseen, henkilökohtaiseen hygieniaan ja asunnon siivoukseen liittyvän palvelun, jota tarvitaan asiakkaan terveyden, kuntoutuksen ja viihtyvyyden edistämiseksi.

Näin asut meillä

Kotiimme on mahdollista muuttaa, jos kokee yksinäisyyttä tai turvattomuutta omassa kodissaan. Ryhmäkodissamme yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen tuo turvaa ja sisältöä päivään. Hoitajat ovat läsnä ympärivuorokautisesti ja meillä on myös mahdollisuus käyttää kodissamme tarjottavia palveluja omien toiveiden mukaan. 

Meille on tärkeää, että asukas kokee oman arkensa turvalliseksi ja mielekkääksi silloin, kun kotona ei enää pärjää. Asukkaiden omat yksilölliset tarpeet huomioidaan ja heille taataan oman näköinen elämä.

Meille asukkaaksi?

Meille voi tulla asukkaaksi eri kunnista, oman kunnan sosiaalityöntekijän kanssa asiasta sopien, palvelusetelillä tai itse maksaen.  Kaikissa tapauksissa olet oikeutettu Kelan etuksiin kuten eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukeen. 

Kodit ja yhteistilat

Mainiokoti Pohjantähti sijaitsee kaupungin ytimessä. Läheiset puistot antavat mahdollisuuden ulkoiluhetkiin. Kiinteistön välittömästä läheisyydestä löytyy monipuolisia palveluja, kuten mm. tori, kauppoja, kahvila, kirkko sekä seurakuntatalo. Kävelymatkan etäisyydeltä löytyvät myös ostoskeskus, apteekit ja lääkärikeskus.

Kodin ympäristö

Läheiset puistot antavat mahdollisuuden ulkoiluretkiin. Kiinteistön välittömässä läheisyydessä on monipuoliset palvelut mm. tori, kauppoja, kahvila, kirkko ja seurakuntatalo. Kävelymatkan etäisyydeltä löytyvät mm. ostokeskus, apteekkeja ja lääkärikeskuksia.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Mainiokoti Pohjantähti sopii hyvin yhteisöllisyyttä arvostavalle asukkaalle. Järjestämme asukkaillemme päivittäin kuntouttavaa ja virkistävää toimintaa, puuhaa ja harrasteita. Kehitämme toimintaamme aktiivisesti myös saatujen palautteiden myötä. 

Henkilöstö

Koulutettu, lämmin ja välittävä henkilöstömme on läsnä ympäri vuorokauden. Laadimme asukkaillemme henkilökohtaisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman ja nimeämme omahoitajan.