Siirry suoraan sisältöön

Mainiokoti Vuoksi – Yhteisöllistä asumista kulttuurihistoriallisessa korttelissa

Oulun Toppilansalmeen valmistuu alkuvuodesta 2021 uusi ympärivuorokautista hoivaa tarjoava Mainiokoti Vuoksi, johon valmistuu 46 asukaspaikkaa ikääntyneille.

Mainiokoti Vuoksi nousee Tervahovin Myllyn alueelle, jonne 1900-luvun alkuvuosikymmeninä rakennettiin SOK:n Oulun mylly siiloineen. Viime syksynä kulttuurihistoriallisen alueen rakennus purettiin ja alettiin rakentaa hahmoltaan alkuperäisen myllyn mukaista uudisrakennusta puretun tilalle.

Yhteisöllisyyttä, maukasta ruokaa ja turvallista arkea

Mainiokoti Vuoksi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet yhteisölliseen asumiseen. Olemme suunnitelleet tilat ikääntyvien asukkaiden tarpeet huomioiden. Oleskelutilat ovat avarat ja niiden sisustuksessa ja tunnelmassa tulee näkymään Tervahovin alueen kulttuuri ja historia. Valmistamme ruuan Vuoksen omassa keittiössä niin vuodenaikoja kuin satokalenteria hyödyntäen. Tarjolla on paljon kalaa ja juureksia, asukkaiden tarpeiden ja mieltymysten mukaisia tuttuja, selkeitä makuja, jotka herättävät muistoja. On tärkeää, että asukkaat saavat nauttia ruuasta, joka maistuu siltä kuin se olisi kotona tehtyä. Leivomme keittiössämme myös leipää ja muita leivonnaisia. Olemme suunnitelleet asukkaillemme tarjottavan ruuan ikääntyneiden ravitsemussuositukset, erityisruokavaliot, ruoan maku ja ulkonäkö huomioiden.

Mainiokoti Vuoksen toiminnassa kulttuuri tulee olemaan vahvasti läsnä arjessa. Panostamme hoivassa elämykselliseen arkeen erilaisin viriketuokioin, yhteisten juhlien ja ulkopuolisten esiintyjien avulla. Vuoksi avaa ovet myös lähiympäristön ihmisille tarjoten pieniä ilahduttavia asukkaiden osallisuutta lisääviä tilaisuuksia. Mainiokoti Vuoksi tarjoaa paikan pienille kulttuuriesityksille ja yhdistysten toiminnalle. Asukkaiden toivomuksen mukaan tuemme asukkaan hengellistä toimintakykyä. Historiallinen kulttuurimiljöö ja modernit puitteet tarjoavat asukkaillemme elämyksellisen ympäristön asumiseen ja hyvinvointiin.

Seuraa Mainiokoti Vuoksen tarinaa blogissamme!