Siirry suoraan sisältöön

Mainiokoti Kultarusko kaipaa sitoutuneita hoitajia

Kun Mainiokoti Kultaruskon tiiminvetäjä, sairaanhoitaja Marjut Sarka tulee työvuoroon, hänestä tuntuu kuin olisi tullut kotiin. Tämä sopii Mainiokotien toimintalupaukseen, jossa ydinajatus on “Sen tuntee, kun tulee kotiin”. Yksilölliset palvelu- ja kuntoutussuunnitelmat laatulupausten kanssa ohjaavat Kultaruskon kaikkea toimintaa.

Marjut nauttii täysillä, kun saa nyt toteuttaa itsessään asuvaa kehittäjää. Hän on tuonut Kultaruskoon muun muassa hyvinvointiteknologiaa sekä muistipuiston ja Elämän puun, jotka ovat hyviä apuvälineitä muistisairaiden asukkaiden kuntouttamisessa.

“Elämän puusta on hyötyä myös uusille työntekijöille, he pääsevät sen avulla nopeasti mukaan hoitotyöhön, koska siihen kirjataan asukkaan toiveet ja tarpeet”, Marjut täsmentää yksikön kirjaamisvastaavana.

Yksikönjohtaja Piia Niinimäki-Mikkonen on ylpeä siitä, miten hyvin työyhteisössä on oivallettu tapa tehdä työtä rohkeasti omilla vahvuuksillaan.

“Jos vuorossa oleva hoitaja ei ole askartelutyyppiä, hän voi vaikka laulattaa askarteluhetken asukkaita. Pääasia on, että tehdään työtä sydämellä eikä rutiinilla.”

Kultaruskon hyvä draivi näkyy myös somessa, kuka tahansa voi seurata Facebookissa asukkaiden arkea Kultaruskossa.

Piiasta ja Marjutista toiminnan läpinäkyvyys on tärkeää, se antaa myös asukkaiden läheisille turvallisen tunteen. He tekevät tiivistä yhteistyötä Kultaruskon kehittämisessä henkilökunnan kanssa. Kultaruskoon voi matalalla kynnyksellä hakeutua töihin ottamalla suoraan yhteyttä yksikönjohtajaan.

Roosa- ja Helmikodissa kokkikin kuuntelee

Mainiokoti Kultaruskossa on kaksi kotia, Roosa- ja Helmikoti, joissa kummassakin kodissa on 16 yhden hengen huonetta ja kaksi kahden hengen huonetta pariskunnille. Oma valmistuskeittiö mahdollistaa sen, että ruoka on aina kuin kotona tehtyä.

Kokki Jenni Saarinen kuuntelee makutoiveita ja kaikki saavat kertoa omat toiveensa lempiruoistaan asukaspalavereissa, jotka otetaan huomioon ruokalistan suunnittelussa.

“Kultaruskon kotisivuillakin esillä olevista ruokalistoista näkyy, että suosiossa ovat perinteiset suomalaiset ruoat sekä tietenkin peruna”, Jenni kertoo.

Arkipäivisin työskentelevän kokin vastuulla on myös viikonlopun ruokahuolto. Perjantaisin Jenni esivalmistaa kahden päivän ateriat, jotka sitten hoitohenkilökunta viimeistelee tarjolle.

“Olen viihtynyt täällä todella hyvin. Vaikka teen töitä yksin, ympärilläni on mukava työtiimi”, Jenni kehuu.

Lue koko juttu Mainiokoti Kultaruskosta tästä!

Tutustu Kultaruskon vapaaseen sairaanhoitajan ja lähihoitajan paikkaan tästä!

Tutustu Mainiokoti Kultaruskoon klikkaamalla tästä!