Siirry suoraan sisältöön

Mainiokoti Andante

599312bb4172c529794577
599312bb57f0a599505700
5993139e2bc24148760920
599313a29a946722427027
599312badedbf891070185
5993160752423652242109
PlayPause
previous arrow
next arrow

Hoivakotimme Mainiokoti Andante sijaitsee luonnon keskellä arvokkaalla pientaloalueella Espoon Nöykkiössä. Tarjoamme turvallisen ja viihtyisän kodin 46 asukkaallemme hyvien kulkuyhteyksien varrella. Mainiokoti Andantessa voi viettää turvallista ja aktiivista elämää lämminhenkisessä ja kodikkaassa ympäristössä. Meillä asukkaan elämää ei mahduteta yhteen laitosmaiseen muottiin, vaan jokainen asukas voi elää omaa yksilöllistä elämäänsä virikkeellisessä ympäristössä, saaden laadukasta ja yksilöllistä hoivaa omien tarpeidensa ja voimavarojensa mukaan.

Näin asut meillä

Meillä palveluasuminen perustuu jokaisen asukkaan oman elämänrytmin huomioimiseen sekä yhteisöllisyyttä ja aktiivisuutta tukevaan toimintaan. Painotamme toiminnassamme kunkin asukkaan yksilöllisiä tarpeita ja mahdollisuuksia -jokainen ihminen on erilainen eikä sama tapa tehdä asioita toimi kaikille. Teemme jokaiselle asukkaalle palvelutarpeen arvioinnin, jossa otamme huomioon asukkaan elämäntilanteen ja voimavarat. Hoivapalveluiden tarve ja taso sekä palveluasumisen kokonaisuus räätälöidään yhdessä asukkaan ja hänen läheistensä kanssa.

Omatoimisuus on useimmille tärkeää mahdollisimman pitkään ja pyrimme omalla toiminnallamme edistämään sen säilymistä arjen toiminnoissa. Kuntouttavassa hoivatyössämme rohkaisemme ja aktivoimme asukkaita löytämään omat voimavaransa. Itsenäisen elämän turvana on ammattitaitoinen henkilökuntamme, joka on talossa ympäri vuorokauden. Hoitajakutsujärjestelmän avulla asukas saa apua mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Oma kokkimme valmistaa kodissamme maistuvaa kotiruokaa. Tarjoamme kodissamme myös erilaisia hyvinvointipalveluita, kuten jalkaterapeutin, parturi-kampaajan, fysioterapeutin ja kosmetologin palveluita. Laadukkaat ja ylelliset hoitomahdollisuudet sekä rauhallinen ympäristö antavat mahdollisuuden nautiskeluun ja virkistäytymiseen.

Meille asukkaaksi?

Olisiko Mainiokoti Andante sinun tai läheisesi koti? Asiakkaaksi meille voit tulla kunnan sijoittajan kautta, palvelusetelin turvin tai itse maksaen. Kaikissa näissä tapauksissa olet oikeutettu Kelan etuuksiin, kuten eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukeen.

Kodit ja yhteistilat

Olemme suunnitelleet Mainiokoti Andantessa arkkitehtuurin ja tilaratkaisut juuri palveluasumisen tarpeiden mukaan. Avainasemassa ovat esteetön ja turvallinen liikkuminen sekä sosiaalisen kanssakäymisen tukeminen monimuotoisissa ja laadukkaissa yhteistiloissa. Tilat ovat väritykseltään, sisustukseltaan ja kalusteiltaan asukkaiden toimintaa tukevia. Olemme myös huomioineet värien vaikutuksen mielialaan ja tilan hahmottamiseen kaikkialla rakennuksessa.

Yksikerroksinen kotimme jakautuu kolmeen ryhmäkotiin Aria, Rondo ja Sonata. Avarissa ja valoisissa yhteistiloissamme on iso yhteinen olohuone, jossa tunnelman luojana takka, ruokasali sekä sauna. Jokaisessa ryhmäkodissa on lisäksi oma olohuone sekä keittiö- ja ruokailutila.

Palveluasumisen ytimen muodostaa jokaisen asukkaan oma yksityinen asunto, jossa sijaitsevat myös henkilökohtaiset saniteettitilat suihkuineen. Jokainen asukas voi halutessaan kalustaa ja sisustaa huonettaan mielensä mukaan omilla tavaroillaan, jotka tekevät asunnosta kodin. Kodissamme on myös kaksi kahden hengen huonetta, jotka mahdollistavat esimerkiksi pariskuntien yhdessä asumisen.

Toimintakykyä ja vireyttä tukevana erityispiirteinä hoivakodissamme on lisäksi kaksi erillistä valvottua sisäpihaa. Näissä Ruusu- ja Omenapuutarhoissamme ulkoilu voi tapahtua turvallisesti myös itsenäisesti. Olemme huomioineet paloturvallisuuden tiloissa lain edellyttämällä tavalla ja huolehdimme henkilöturvallisuudesta esimerkiksi kulun- ja videovalvonnalla sekä liiketunnistimilla.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee keskellä omakotialuetta rauhallisessa ympäristössä ja antaa näin erinomaiset virkistys- ja ulkoilumahdollisuudet asukkailleen. Kodistamme on hyvät kulkuyhteydet palveluiden pariin, läheisyydessämme sijaitsevat Kivenlahden ja Espoonlahden palvelukeskukset.

Tulo-ohjeet

Meille pääset helposti Iso Omenasta busseilla nro 158 ja 165 sekä Espoon keskuksesta bussilla nro 542. Lähimmät pysäkit ovat Kattilalaaksonkadulla ja Kivenlahdentiellä. Omalla autolla tullessa parkkipaikat kotimme edessä sekä takapihalla ovat vierailijoiden käytössä.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen lomittuvat hoivakotimme arjessa asukkaidemme yksityiselämää kunnioittaen. Tarkoituksenamme on toimintakyvyn tukeminen sekä virikkeellisen elämän tarjoaminen asukkaillemme. Ruokailu- ja kahvitteluhetkillä edistämme sosiaalista kanssakäymistä ja henkistä hyvinvointia. Päivittäisten toimintatuokioiden aikana luemme ja tarinoimme, teemme käsitöitä ja liikumme. Käytämme hoivakodissamme runsaasti musiikkia sekä ulkoilemme ja oleskelemme talon puutarhoissa sekä lähialueen metsämaisemissa. Kodissamme käy lisäksi säännöllisesti musiikkiterapeutti.

Hoivakodissamme on myös suomalaiseen arkeen olennaisesti kuuluva sauna, jossa lämmin löylyttely tuottaa hyvää oloa perinteiseen tapaan. Järjestämme juhlia ja tapahtumia yhdessä asukkaidemme ja heidän läheistensä kanssa, koko talon käytössä olevassa yhteistilassa. Omaiset ja läheiset ovat aina tervetulleita joukkoomme.

Ruokalista sekä viikko-ohjelma löytyvät Mainiokoti Andanten Facebook- sivuilta.

Henkilöstö

Lämminhenkisyys ja aito välittäminen ovat hoivatyömme peruspilareita. Arvostamme elettyä elämää ja kunnioitamme asukasta olemalla kiireettömästi läsnä. Kuntouttavassa hoivatyössämme rohkaisemme ja aktivoimme asukkaitamme löytämään omat voimavaransa. Osaava, koulutettu ja välittävä henkilöstömme huolehtii asukkaistamme ympäri vuorokauden. Hoitohenkilökunnan lisäksi kotimme henkilökuntaan kuuluu myös viriketoiminnanohjaaja. Laadimme kaikille asukkaillemme yksilöllisen palvelu- ja kuntoutussuunnitelman ja nimeämme jokaiselle asukkaallemme omahoitajan.