Mainiokoti Emilia ja Arvid

previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Virkeä Mainiokotimme Emilia ja Arvid sijaitsee rauhallisessa naapurustossa Virkkalassa, Järnefeltin koulun naapurissa. Kodissamme asuvat ikäihmiset tarvitsevat ympärivuorokautisia hoivapalveluja, turvaa ja huolenpitoa. Järjestämme kodissamme paljon mukavaa ohjelmaa ja toimintaa. Emiliassa ja Arvidissa on hyvä asua ja elää omannäköistä elämää. Meillä asukas on keskiössä.

Näin asut meillä

Mainiokoti Emilia ja Arvid on kodikas ja lämminhenkinen hoivakoti, jossa asukkaat asuvat ryhmäkodeissa omissa huoneissa. Ammattitaitoinen henkilökuntamme on asukkaidemme arjessa läsnä ympäri vuorokauden. Meille jokainen asukas on ainutlaatuinen.

Meille asukkaaksi?

Meille voit tulla asukkaaksi eri kunnista sopimalla asiasta oman kunnan sosiaalityöntekijän kanssa tai itse maksavana asiakkaana. Meille käyvät palvelusetelit omaishoidon vapaapäiville. Asukas on oikeutettu Kelan etuuksiin, kuten eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukeen.

Kodit ja yhteistilat

Meillä on kauniit ja valoisat yhteiset tilat. Jokainen asukas asuu omassahuoneessa, joka on varustettu omalla wc:llä ja suihkulla. Asukkaamme voivat nauttia kesäisin viihtyisästä vehreästä ja kukkivasta pihastamme ja ulkoilla talvisinkin turvallisesti omalla pihalla.

Kodin ympäristö

Emiliassa ja Arvidissa on kaksi pihaa ja kolme katettua terassia sisäpihan puolella. Omaiset ovat tuoneet piha-alueelle asukkaidemme iloksi yli 100 erilaista perennaa. Vieressämme on myös pieni lampi, jossa voi käydä vaikka syöttämässä sorsia. Kotimme rajoittuu viehättäväänkoivikkoon, jonka avulla voi seurata vuodenaikojen vaihtumista kuin elävää taulua.

Tulo-ohjeet

Kodillemme on matkaa n. 8 km Lohjan keskustasta ja linja-autopysäkki on n. 300 m päässä.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Kuuntelemme musiikkia, laulamme, ulkoilemme, keskustelemme uutisista, leivomme, jumppaamme ja katselemme elokuvia. Myös halutessaan voi osallistua kisakatsomoihin kannustamaan suomalaisia urheilijoita hyviin suorituksiin. Erilaiset esiintyjät käyvät viihdyttämässä asukkaitamme. Kodissamme käy jalkahoitaja ja kampaaja. Kodissamme on puutyöpaja puutöiden tekoa ajatellen ja hemmottelupiste kauneudenhoitoa varten.

Henkilöstö

Osaava, koulutettu ja aidosti välittävä henkilöstömme huolehtii asukkaistamme ympäri vuorokauden. Laadimme kaikille asukkaillemme henkilökohtaisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman yhteistyössä asukasta ja läheistä kuullen itsemääräämisoikeutta kunnioittaen. Asukas saa myös hänelle erikseen nimetyn omahoitajan.