Siirry suoraan sisältöön

Mainiokoti Kristiina

Lyhytaikaista hoivaa, toimintakyvyn ylläpitoa ja kuntoutuksen tukemista ikäihmisille

5965e9d8ee24d028167829
5965e9d90a1e4357969357
59241c8532a32810757115
PlayPause
previous arrow
next arrow

Mainiokoti Kristiina on ikäihmisten lyhytaikaiseen ympärivuorokautiseen hoivaan ja kuntoutukseen erikoistunut hoivakoti Espoon Leppävaarassa. Kristiina on hoivakoti, jonne tullaan, kun tarvitaan tilapäisesti ihmisläheistä ja asiantuntevaa hoivaa tai väliaikaista kotia. Tällainen tilanne voi olla omaishoitajan loma tai esimerkiksi sairaalasta kotiutuvan jatkokuntoutus.

Näin asut meillä

Mainiokoti Kristiina on esteetön ja viihtyisä hoivakoti, jossa asukkaat asuvat omissa yhden hengen huoneissaan. Mainiokodin lämminhenkinen henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Hoivakodin ateriat ovat monipuolista ja maukasta kotiruokaa, jossa on huomioitu ikäihmisten mieltymykset sekä ravintosuositukset.

Meille asukkaaksi?

Espoosta Mainiokoti Kristiinaan voi tulla asukkaaksi olemalla yhteydessä Espoon seniorineuvonta ja palveluohjaus Nestoriin p. 09 816 33 333.

Yksityisasiakkaat voivat tiedustella vapaata lyhytaikaispaikkaa suoraa Mainiokoti Kristiinasta yksikönjohtajalta p. 040 571 3483.

Kodit ja yhteistilat

Toimimme uusissa keväällä 2015 valmistuneissa tiloissa seniorikerrostalon kahdessa alimmassa kerroksesssa. Mainiokoti Kristiinan ala- ja yläkerta ovat keskenään samanalaisia ja molemmissa kerroksissa työskentelee kodin yhteiset hoitajat. Kaikissa huoneissa on oma wc/suihkutila. Kodissa on myös kahden hengen huone esimerkiksi pariskunnille. Molempien kerrosten ryhmäkodissa on kaunis ja valoisa yhdistetty ruokailutila ja olohuone sekä mukava pikku olohuone mm. tv:n katseluun. Kodilla on oma aidattu sisäpiha sekä kaksi turvallista lasitettua parveketta sekä esteettömät saunatilat.Samassa kiinteistössä olevia senioreiden vuokra-asuntoja voi tiedustella Newsec Asuntopalvelusta. Nämä asunnot sijaitsevat talon ylemmissä kerroksissa 3-5.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee lähellä kauppakeskus Selloa. Ympäristössämme on myös hyvät ulkoilumahdollisuudet.

Tulo-ohjeet

Mainiokoti Kristiina sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Etelä-Leppävaarassa, n. kilometrin päässä Kauppakeskus Sellosta ja Leppävaaran asemasta. Kävellen välimatka on n. 800m. E, A, U junat Helsingin keskustasta ja Espoon keskuksesta.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Kodissa järjestetään päivittäin asukaslähtöistä aktivoivaa ja kuntouttavaa viriketoimintaa. Suomen Fysiogeriatrian ammattitaitoiset fysioterapeutit ovat vahvasti mukana arjessa pitämällä asukkaille ryhmäliikuntaa, tekemällä toimintakykyarvioita ja antamalla liikuntasuosituksia. Lisäksi he ohjaavat ja kehittävät työn ergonomiaa yhdessä henkilökunnan kanssa. Talossa on myös kuntosali, jota käytetään ahkerasti asukkaiden toimintakyvyn ylläpitämisessä.

Henkilöstö

Hoitajina työskentelevät terveys- ja sosiaalialan koulutetut ammattilaiset, sairaanhoitajat ja lähihoitajat. Mainiokoti Kristiinassa ohjataan myös uusia alan opiskelijoita harjoittelujaksoillaan.