Siirry suoraan sisältöön

Mainiokoti Saimaa

20220622_131126
20220622_131850
20220622_132233
20220622_133536
previous arrow
next arrow

Mainiokoti Saimaa muodostuu kehitysvammaisten palvelukoti Väylästä, iäkkäiden hoivayksikkö Salmesta sekä muistisairaiden Poukamasta.

Mainiokotien palvelu- ja ryhmäkodit tarjoavat turvallista ja virikkeellistä asumista ikäihmisille, kehitysvammaisille ja muistisairaille, joilla on tarvetta tehostettuun palveluasumiseen ja ympärivuorokautiseen hoivaan. Yksiköiden kodinomainen tunnelma ja asuinympäristö sekä ammattitaitoinen henkilökunta mahdollistavat hyvän olon ja elämän.

Henkilöstömme ymmärtää asukkaiden tarpeet kokonaisvaltaisesti ja työskentelee laadukkaan hoitotyön periaatteita ja arvoja noudattaen.
Ryhmäkodeissa tehdään asukkaiden yksilöllisyyden huomioivaa kuntoutustyötä, tarjotaan päivätoimintaa ja arjen askareita asukkaan omien voimavarojen mukaan.

Palvelukodeissa elämme tavallista arkipäivää iloineen ja suruineen. Syntymäpäivät, juhlapyhät, vierailevat esiintyjät ja ohjattu virikkeellinen toiminta luovat iloa ja yhdessä tekemisen tunnelmaa. Tavoitteenamme on mahdollistaa asukkaiden yksilöllinen elämä yhteisöllisessä ilmapiirissä, iän, sairauden tai vamman aiheuttamat toimintakyvyn muutokset huomioiden.

Keväällä 2009 valmistunut Mainiokoti Saimaa sijaitsee nimensä mukaisesti Saimaan rannalla, Savonlinnan hyvinvointikeskittymässä terveysaseman ja keskussairaalan palveluiden läheisyydessä. Mainiokoti Saimaa muodostuu kehitysvammaisten palvelukoti Väylästä, iäkkäiden hoivayksikkö Salmesta sekä muistisairaiden Poukamasta. Palvelukodin asukkailla on omat huoneet ja yhteisessä käytössä takoilla varustetut viihtyisät olohuoneet.

Kehitysvammaisten Palvelukoti Väylässä tavallinen elämä ja arki rytmittyvät koulun käynnillä, työtoiminnalla tai Väylän tarjoamalla monipuolisella päivätoiminnalla. Iltaisin ja viikonloppuisin osallistutaan omien voimavarojen mukaan kodin askareisiin, kuten oman huoneen siivoukseen ja pyykkihuoltoon.