Siirry suoraan sisältöön

Mainiokoti Tenho

Tenhokoti
Tenhokoti_kuvatekstiin1-e1590389176884
Tenhokoti_kuvatekstiin3
Mainiokoti Tenho 2
Mainiokoti Tenho 3
previous arrow
next arrow

Yleisesittely

Mainiokoti Tenho sijaitsee Helsingin Ruskeasuolla Ortonin sairaalan historiallisessa ympäristössä. Tenho tarjoaa tehostettua palveluasumista ja hoivaa ikäihmisille ja muistisairaille ympäri vuorokauden. Arki rakentuu tuttujen ihmisten ja arkisten toimintojen ja tekemisten ympärille. Asukkaita Tenhokodissa on kahdessa kerroksessa kaikkiaan 43.

Asuminen meillä

Meillä yhteisöllisyys toteutuu arjen toiminnassa. Asukkaamme tapaavat toisiansa yhteisillä ruokahetkillä ja vapaa-ajan toiminnoissa. Juttuseuraa ja ystäviä löytyy niitä kaipaaville. Meillä on kodikasta ja turvallista asua. Aktiiviset arjen toiminnot pitävät mielen virkeänä. Sauna lämpiää säännöllisesti, niin kuin kotonakin.

Kodit ja yhteistilat

Tenho on ennen kaikkea asukkaidensa oma koti. Jokaiselle on oma huone, jossa on paikka omille tärkeille esineille ja tavaroille. Ilmeeltään hoivakoti on värikäs ja miellyttävä. Sen ilmapiiri on iloinen, lempeä ja ymmärtävä. Kiireen tuntu ei vaivaa arkea. Sekä asukkaille että työntekijöillä on hyvä olla. Tenhokodin tilat ovat muunneltavissa asukkaan tilanteiden ja tarpeiden mukaan.

Toiminta

Yhdessä tehdään mukavia arkisia asioita, sellaisia, joita on totuttu tekemään aikaisemminkin. Yhdessä myös ulkoillaan ja liikutaan. Välillä voi virkistäytyä vähän erityisemmin vaikkapa syntymäpäiväjuhlissa, tansseissa, retkillä, eläinvierailijoiden parissa tai hemmotteluhoidoissa.

Kodin ympäristö

Hoivakoti sijaitsee kauniilla paikalla Keskuspuiston vieressä Helsingin Ruskeasuolla. Ulkoilumahdollisuudet ovat erinomaiset, luonto on lähellä. Hoivakodin asukkailla on käytettävissään myös rakennuksen kattoterassi upeine maisemineen. Hoivakoti on avattu vuonna 2018 Helsingin Ruskeasuolle Ortonin sairaalassa sijaitseviin upeisiin, kauttaaltaan remontoituihin tiloihin.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Järjestämme kodissamme monenlaista aktiviteettia, toimintaa ja juhlia, arkemme on yhteisöllistä ja lämminhenkistä. Käymme retkillä ja kodissamme vierailee monenlaista ilahduttajaa, miniponeista muusikoihin.

Henkilöstö

Tenhokodissa on läsnä riittävästi henkilökuntaa koko ajan ympäri vuorokauden. Henkilöstö on moniammatillinen: hoivakodin arjesta huolehtivat mm. lähihoitajat, sairaanhoitajat, vapaa-ajanohjaaja ja laitoshuoltajat. Jokaiselle asukkaalle nimetään omahoitaja.

Meille asukkaaksi?

Ota yhteys oman tai läheisesi kotikunnan vanhuspalveluihin ja pyydä palvelutarpeen kartoitusta. Vanhuspalvelut selvittävät onko asumiseen mahdollista saada maksusitoumus tai palveluseteli.

Voit tulla asukkaaksi myös maksamalla kustannukset itse. Tällöin voit olla suoraan yhteydessä meihin. Itsemaksavana olet oikeutettu Kelan asumis- ja hoitotukeen. Myös kotitalousvähennys on mahdollinen.