Siirry suoraan sisältöön

Mainiokoti Vilja

59436f7a37b13833035419
593a4c048ce99068290825
593a4c3bd3b0c639553020
PlayPause
previous arrow
next arrow

Mainiokoti Vilja tarjoaa turvallista ympärivuorokautista asumista asukkaille sekä palveluasumista kevyemmällä hoivalla. Viihtyisällä sisäpihalla ja katetulla terassilla asukkaamme voivat kahvitella, ruokailla ja nauttia rauhallisesta kesäillasta yhdessä muiden asukkaiden kanssa.

Näin asut meillä

Korostamme Viljassa ihmisläheistä hoivakulttuuria. Vietämme talossa aktiivista ja yhteisöllistä arkea yhdessä asukkaidemme kanssa. Kaikki toimintamme perustuu asukkaan kunnioittamiseen ja arvostamiseen. Viljassa on mahdollista nauttia asumisesta pienissä ryhmäkodeissa ja osallistua omien voimavarojen mukaan palvelukodilla järjestettyihin tapahtumiin ja aktiviteetteihin.

Meille asukkaaksi?

Olisiko Mainiokoti Vilja sinun tai läheisesi koti?

Asukkaaksi meille voit tulla kunnan sijoittajan kanssa asiasta sopien, palvelusetelin turvin tai itse maksaen. Olet oikeutettu Kelan etuuksiin, kuten eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukeen. Voit sopia tutustumisesta yksikön johtajan kanssa.

Kodit ja yhteistilat

Viljassa on 42 viihtyisää asuntoa. Jokaisessa asunnossa on oma suihku ja wc. Talossa on viihtyisät yhteiset tilat asukkaillemme, sekä hyvät ulkoilumahdollisuudet turvallisella piha-alueella.Kodissamme on 4 erillistä ryhmäkotia: Puistola, Koivula, Metsola ja Peltola. Osa asunnoistamme soveltuu palveluasumiseen. Palveluasunnoissamme voi asua itsenäisemmin omassa kodissa ja saada palveluita oman tarpeensa mukaan. Kaikissa palveluasunnoissa on mikroaaltouuni, jääkaappi-pakastinyhdistelmä ja oma uloskäynti sisäpihalle. Ympärivuorokautisen hoivan asukkaille huoneissa on valmiina hoivasänky, muutoin asukkaamme saavat kalustaa asuntonsa oman näköisiksi.

Kodin ympäristö

Mainiokoti Vilja sijaitsee rauhallisella omakotialueella. Luonto, metsä ja hyvät ulkoilumahdollisuudet ovat oven takana. Kaikki Hollolan keskustan palvelut sijaitsevat lähietäisyydellä.

Tulo-ohjeet

Hollolan keskustasta 3 km.

Linja-autolla saapuminen onnistuu autolla numero 8 (Matkakeskus-Tiilijärvi). Bussiin pääsee matkakeskuksesta , jos on tullut junalla tai kauppatorilta pysäkiltä B. Pois jäädessä pysäkit ovat molemmin puolin tietä. Kannatta kuljettajalta varmistaa oikea pysäkki , kertomalla , että on tulossa Sarkatielle. Pysäkiltä kuljetaan alikulku tunnelin ali ja jatketaan mäkeä alas asti kävelytietä pitkin. Kun on päässyt mäen alas, on perillä.

Autolla Helsingistä : Noustaan Renkomäen rampista ylös. Jatketaan n. 400 metriä liikennevaloihin , joista vasemmalle Salpakangas kylttiä seuraten. Tien numero on 296 , Ala-Okeroisten tie. Tätä tietä ajetaan n. 4-5 kilometriä kunnes vasemmalla olevalla peltoaukealla näkyy kylmäasema (ST 1). Käännytään vasemmalle Kuntotielle. Kuntotietä jatketaan mäkeä alas n. 300 metriä. Käännytään Sarkatielle ja ajetaan kadun päähän ja ollaan perillä. Vieraspaikat ovat heti vasemmalla.

Tampereen suunnasta : Hämeenlinnan tietä tultaessa tullaan liikennevaloihin, jossa on oikealle kyltti Helsinki. Vasemmalla puolella näkyy Nesteen huoltoasema ja Lidl kauppa. Puhutaan ” Pullapoikien” risteyksestä. Valoista käännytään oikealle Helsingin suuntaan. Ajetaan Ala-Okeroisten tietä alas n. 400 metriä. Etuoikealla näkyy kylmäasema (ST 1) ja peltoaukeaa. Käännytään oikealle Kuntotielle. Ajetaan n. 300 metriä mäkeä alas ja käännytään oikealle Sarkatielle ja ajetaan kadun päähän.

Pohjoisesta ja idästä tulevat voivat seurata Tampere kylttejä n. 6 kilometriä Salpakankaalle asti ”Pullapoikien” risteykseen. Etuoikealla näkyy Nesteen huoltamo. Tästä seurataan kylttiä Helsinki seuraten vasemmalle Ala-Okeroisten tielle(296). Ajetaan tietä alas n. 400 metriä. Etuoikealla kylmäasema (ST 1) ja peltoaukeaa. Käännytään oikealle Kuntotielle. Ajetaan mäkeä alas n. 300 metriä ja käännytään Sarkatielle ja ajetaan kadun päähän.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Meillä pelataan säännöllisesti mm. bingoa, ulkoillaan, luetaan yhdessä ja järjestetään yhteisiä tapahtumia lähiympäristön toimijoiden kanssa. Viihtyisällä katetulla ulkoterassilla ja sisäpihalla on hyvä viettää kesäpäivää omaisten ja läheisten kanssa. Kotimme tapahtumia voit seurata myös Facebookissa.

Henkilöstö

Lämmin ja koulutettu henkilöstömme on läsnä ympäri vuorokauden. Laadimme jokaiselle asukkaalllemme henkilökohtaisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman, asukas saa hänelle nimetyn omahoitajan.