Siirry suoraan sisältöön

Mainiokoti Wanha Lahti

5993e82c337bb977602732
5993e82c3e376457141879
592811fcd855d223579824
5c5a910602722985283779
5c5a910f93922845551168
PlayPause
previous arrow
next arrow

Koti kaupungin ytimessä

Elämä Mainiokoti Wanhassa Lahdessa on ihmisläheistä – jokainen asukas on ainutlaatuinen. Huomioimme jokaisen asukkaamme tavat, tottumukset ja elämänhistorian, kun suunnittelemme kotimme palveluita ja tapahtumia. Elämme yhteisöllistä elämää. Järjestämme kodissamme viikoittain toiminnallisia tapahtumia ja tilaisuuksia asukkaillemme.

Näin asut meillä

Hoivakulttuurimme on ihmisläheistä, jossa laadukkaan hoidon lisäksi keskitymme jokaisen ihmisen toimintakykyyn ja voimavaroihin. Mainiokoti Wanhassa Lahdessa voi aistia tunnelmaa menneiltä ajoilta. Olemme saneeranneet arvokiinteistön vanhaa kunnioittaen. Voit ihastella kotimme seinillä kuvia kaupungin elämänmenosta menneiltä vuosilta. Mainiokti Wanhassa Lahdessa viihtyy asukas, joka haluaa asua keskellä kaupungin elämää ja palveluita. Koulutettu ja välittävä henkilökuntamme on läsnä ympäri vuorokauden. Lue lisää tehostetusta palveluasumisesta.

Meille asukkaaksi?

Olisiko Mainiokoti Wanha Lahti sinun tai läheisesi koti?

Voit tulla asukkaaksi kuntayhtymän sijoittajan kautta, palvelusetelin turvin tai itse maksaen. Kaikissa näissä tapauksissa olet oikeutettu Kelan etuuksiin, kuten eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukeen.

Kodit ja yhteistilat

Palveluasunnoissamme voit asua itsenäisesti omassa kodissa ja saada palveluita oman tarpeesi mukaan. Kysy vapaista palveluasunnoista suoraa yksikönjohtajalta Anu-Maija Koskiselta, p. 040 671 6896.

Hoivakotien puolella asuvat voivat tarvita hoivaa ympäri vuorokauden. Heille Mainiokoti Wanhassa Lahdessa on kolme ryhmäkotia kahdessa eri kerroksessa: Vesijärvi, Salpausselkä ja Hennala, joissa henkilökuntamme on paikalla 24 tuntia vuorokaudessa. Ympärivuorokautisissa hoivakodeissa on valmiina hoivasänky. Muuten voit kalustaa kodin omannäköiseksi. Huoneissa on oma WC ja suihku, osassa huoneista on myös jääkaappi-/pakastinyhdistelmä sekä mikroaaltouuni.

Palveluasunnoissa on:

  • Jääkaappi/pakastinyhdistelmä, mikroaaltouuni ja tila kahvinkeittimelle
  • WC- ja suihkutilat
  • Yhteiskeittiö
  • Pyykkitupa
  • Yhteinen ruokailutila
  • Ulkoiluterassi

Yhteiset tilat:

  • Sauna
  • Pyykkitupa
  • Viherparveke
  • Ruokailu- ja oleskelutilat

Kodin ympäristö

Mainiokoti Wanha Lahti sijaitsee keskellä kaupunkia. Kaupat, kahvilat, tori ja muut palvelut ovat käden ulottuvilla. Asukkaamme voivat viettää kiireetöntä aikaa viherparvekkeellamme ulkoilmasta ja kukkaistutuksista nauttien, ystävien ja läheisten kanssa seurustellen.

Tulo-ohjeet

Sijaitsemme Lahden ydinkeskustassa Sokosta vastapäätä. Sisäänkäynti Hämeenkadun puolelta.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Järjestämme kodissamme paljon toimintaa ja tapahtumia. Viikoittaisesta ohjelmasta jokainen voi poimia itselle mieleiset toiminnat. Saunominen on monille tärkeä osa viikoittaista elämänrytmiä. Saunaosastollamme asukkaamme voivat nauttia tunnelmallisen saunamme löylyistä. Henkilökuntamme avustaa saunomisessa aina tarvittaessa. Kotimme tapahtumia voit seurata myös Facebookissa.

Teemme myös yhteistyötä ulkopuolisten palveluntuottajien kanssa:

Jalkahoitoa tarjoaa Tohveli
Seija Saarikangas lähihoitaja/jalkojen hoidon AT myös veteraanijalkojenhoidot
p. 0400 845 552

Hierontaa yli 20-vuoden kokemuksella
Lahden Startti hieroja Aksu Saari
p. 040 547 3925

Fysioterapiapalveluita saman katon alla tarjoaa
FYSIOS Hämeenkatu 18 Lue lisää
15110 Lahti
p. 010 237 7027

Henkilöstö

Osaava, koulutettu ja lämmin henkilöstömme huolehtii asukkaidemme hyvinvoinnista. Hoivakodissamme asuville asukkaille laaditaan aina henkilökohtainen hoito- ja kuntoutussuunnitelma. Asukas saa hänelle nimetyn omahoitajan.