Siirry suoraan sisältöön

Mainiokoti Atzalea

Hoivakoti Atzalean nimi on saanut ideansa kaskusta. Huumorin avulla voimme käsitellä lempeästi muistisairautta, vaikka sanat ja käsitteet menevätkin joskus sekaisin. Siitä huolimatta meillä on halu ymmärtää toisiamme.

5a0c3206d100f275924139
5a0c3209ccbaf732399344
5a0c321363d12918039223
5a0c3215e0395697063066
5a0c32623fdcf734578890
5a74383ae0566639525770
5a743a95a4ca6462514402
5a743d694b909210750214
PlayPause
previous arrow
next arrow

Näin asut meillä

Asukkaiden yksilölliset tarpeet huomioidaan suunniteltaessa kokonaisvaltaista hoitoa. Asukkaillemme laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelma, joka pohjautuu ajan tasalla olevaan tietoon muistisairaiden hoidossa.

Ruoka valmistetaan Atzalean omassa keittiössä niin vuodenaikoja kuin satokalenteria hyödyntäen. Oman emäntämme valmistama ruoka on maittavaa kotiruokaa. Asukkaille tarjottava ruoka on suunniteltu siten, että siinä on huomioitu ikääntyneiden ravitsemussuositukset, erityisruokavaliot, ruoan maku ja ulkonäkö.

Asukkaiden lempiruoat on huomioitu ruokalistoilla ja osa käyttämistämme raaka-aineista on luomua. Tarjolla on asukkaiden tarpeiden ja mieltymysten mukaisia tuttuja, selkeitä makuja, jotka herättävät muistoja. On tärkeää, että asukkaat syövät mielellään ruokaa ja se maistuu siltä kuin se olisi kotona tehtyä. Kattauksiin kiinnitämme erityistä huomioita. Visuaalisuudella kun on tärkeä vaikutus arjen piristäjänä. Pullantuoksu leijuu lähes päivittäin ilmassa ja leivonta onkin suosittua ohjelmaa. Juhlimme niin syntymäpäivät kuin nimipäivätkin yhdessä ja meillä voi järjestää myös omaisten kanssa omia juhlia ja kekkereitä.

Asiakaskyselyillä mittaamme asiakastyytyväisyyttä ja sitä, että osaamme tehdä oikeita asioita asiakkaan näkökulmasta. Olemme koti asukkaillemme ja siksi toimintamme lähtee jokaisen asukkaamme omista tarpeista ja toiveista. Meillä asukkaita hoivataan tunteella ja taidolla!

Atzalean palvelufilosofiassa on viisi kantavaa teemaa:

 • Lähiruoka
 • Elämyksellinen arki, jossa korostuu yksilöllisyys ja persoonallisuus
 • Kulttuuri, jossa painopiste on musiikissa, runoissa ja taiteessa
 • Käsillä tekemisen taito
 • TunteVa-toimintamalli

Hoivakodissa voi aistia lämpimän ilmapiirin ja arvostuksen muistisairaita asukkaita kohtaan. ” – Erään vierailijan kommentti Atzaleasta.

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Kodikasta, ympärivuorokautista asumispalvelua muistisairaille asiakkaille viihtyisässä ja turvallisessa ympäristössä. Hoivakodissa on kaksi osastoa muistisairaille asiakkaille: Mirkkula ja Väinölä. Asukkaalla on oma tilava ja valoisa 19.5m2:n huone tai pariskunnille 2:n hengen huone.

Ympärivuorokautiseen asumispalveluun sisältyy:

 • Asumispalvelu
 • Ateriapalvelu
 • Hoivapalvelu
 • Hoitotarvikkeet
 • Viriketoiminta
 • Kuntouttava toiminta ja ulkoilu

Meille asukkaaksi?

Tarjoamme ympärivuorokautista palveluasumista. Meille voit tulla asukkaaksi palvelusetelillä tai itse maksaen. Olet oikeutettu Kelan asumistukeen ja hoitotukeen.

Koti ja yhteistilat

Hoivakodissa on kaksi ryhmäkotia muistisairaille asiakkaille, Mirkkula ja Väinölä. Kodikkaat sisätilamme mahdollistavat erilaiset virkistystoiminnat. Hoivakodin piha-alue on aidattu ja sopii ulkoiluun erinomaisesti viihtyisine istutuksineen ja penkkeineen. Jokaisella asukkaallamme on oma huone, joka on sisustettu henkilökohtaisilla tavaroilla. Huoneissa on omat WC- ja suihkutilat.

Yhteisiä tiloja ovat olohuone, ruokailutila, keittiö sekä sauna. Olohuoneessa viihdytään yhdessä, sillä sosiaalisuus pitää asukkaidemme mielen virkeänä. Se on koko kotimme sydän. Siellä laulu raikaa ja musiikki soi. Välillä sormet tapailevat pianon koskettimia ja saamme nauttia päiväkonserteista. Esteettisyys ja turvallisuus on huomioitu kaikissa tiloissamme.

Kodin ympäristö

Ympäristömme on turvallinen paikka asua ja elää. Hoivakodissa on turvallinen piha-alue kulkuväylineen ja lähiympäristössä on hyvät ulkoilumahdollisuudet.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Panostamme hoivassa elämykselliseen arkeen erilaisin viriketuokioin, yhteisten juhlien ja ulkopuolisten esiintyjien avulla. Viikko-ohjelmamme on monipuolinen ja laaja, jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Järjestämme yhteisiä juhlia, joihin omaiset ovat aina tervetulleita. Järjestämme asukkaille myös retkiä eri kohteisiin!

Kulttuuri- musiikki, runot ja taide

Atzalean arjessa musiikki on vahvasti läsnä. Meillä laulu on ollut jo pitkään arkinen työväline ja se on mukana monissa päivän tilanteissa. Musiikki vie ajatukset myönteisiin asioihin ja sen avulla matkataan tuttuihin lapsuuden tunnelmiin. Kodissamme toimii säännöllisesti fysioterapia-, senioritanssi- ja validaatioryhmät.

Välillä laitetaan jalalla koreasti ja pistetään pystyyn päivätanssit. Olohuoneen pianon äärellä muistisairaan sormet tapailevat tuttuja säveliä ja päiväkonserteista pääsevät nauttimaan kaikki Atzalean asukkaat. Laulu ja musiikki tuovat hyvän mielen. Atzalean runopiirissä yhdistetään musiikkia, riimejä ja runojen taikaa. Lopputuloksena syntyy upeita tarinoita, joissa asukkaamme ovat oman elämänsä ja tarinoidensa päähenkilöitä. Meillä eri vuodenaikojen kulttuuriin liittyviä teemoja suunnitellaan yhdessä. Erilaisia ulkopuolisia esiintyjiä käy runsaasti ilahduttamassa asukkaita.

Kädellä tekemisen taidot ovat vahvasti mukana Atzalean arjessa oli sitten kyse askartelusta, ryijyjen ja käsitöiden tekemisestä tai nikkaroinnista. Tällä tavoin tuemme muistisairaiden hienomotoorisia taitoja. Kun kevät ja kesä koittaa asukkaidemme kädet pääsevät tuntemaan mullan sormissaan ja seuraamaan niin keittiöpuutarhan kuin istutettujen kukkien kasvamista ja loistoa. Mikään ei ole voita kuitenkaan leivontaa, johon asiakkaamme osallistuvat innolla. Huumaava pulla tuoksu leijuukin usein ruokasalissa, kun katamme sinne porukalla päiväkahvit ja nautimme kättemme töistä.

Tervetulleita tutustumaan ovat myös asiakaspaikkaa odottavat henkilöt! Tutustu Facebook- sivustoihimme.

Henkilöstö

Hoidosta vastaavat muistisairaiden hoitotyöhön erikoistuneet sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset yhteistyössä lääkärin kanssa. Hoivakodin kaikkea toimintaa ohjaa ajatus, että vanhuus on arvokas elämänvaihe.

Asukkaan hoivassa on mukana osaava ja motivoitunut henkilökunta. Heidän lisäkseen asukkaille on tarjolla lääkäri- ja fysioterapiapalvelut, kampaaja, jalkahoitaja sekä yksilöllinen musiikki- ja validaatioterapia.

Saapumisohjeet

Mainiokoti Atzaleaan pääsee Myyrmäen asemalta bussilla 30 ja 560. Runkolinja 560 on pää­kaupunki­seudun poikittaisliikenteessä kulkeva linja-autolinja, sillä pääset kätevästi Helsingin Rastilasta Vantaan Myyrmäkeen asti.

Meille pääsee kätevästi myös omalla autolla, olemme Hämeenlinnan tien varressa. Parkkipaikka löytyy omasta pihasta.