Mainiokoti Tanhu

Mainiokoti Tanhu tarjoaa tehostettua palveluasumista ikäihmisille sekä muistisairaille. Palvelumme ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Näin asut meillä

Mainiokoti Tanhussa elämme aitoa arkea kodikkaassa ympäristössä. Meillä jokainen asukas kohdataan yksilönä hänen arvojaan ja tottumuksiaan kunnioittaen. Tarjoamme turvallista palveluasumista esteettömässä kodissamme ikäihmisille, jotka tarvitsevat apua ja huolenpitoa arjen toiminnassa ympärivuorokautisesti. Tavoitteemme on tukea mahdollisimman itsenäistä asumista ja ylläpitää asiakkaan fyysistä ja psyykkistä toimintakykyä. Apua ja huolenpitoa on saatavilla tarpeen mukaan – palvelukokonaisuus muodostetaan aina yksilöllisesti. Osaava ja koulutettu henkilöstömme on läsnä ympäri vuorokauden. Laadimme kotimme asukkaille henkilökohtaisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman. Asukas saa hänelle nimetyn omahoitajan.

Asiakkaan kuntoisuutta seurataan osana arjen toimintaa. Käytössämme on mm. toimintakykymittari RAI. Kuntouttavan työotteen lisäksi yksikkömme henkilökunta tuottaa myös monipuolista sosiokulttuurista toimintaa asukkaillemme. Haluamme toiminnassamme ottaa myös omaiset/ läheiset aktiivisesti mukaan toiminnan suunnitteluun.

Meille asukkaaksi?

Ota yhteys oman kuntasi sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovitaan palveluasumisesta. Asukkaaksi voit tulla myös itsemaksavana asiakkaana. Lisätietoja voit kysyä suoraa Mainiokoti Tanhusta.

Kodit ja yhteistilat

Tilamme ovat esteettömiä ja pyörätuolimitoitettuja. Jokaisella asiakkaalla on oma huone sekä siihen liittyvät wc- ja suihkutilat. Piha-alueet mahdollistavat turvallisen ulkoilun. Turva- ja valvontajärjestelmien avulla voimme varmistaa myös muistisairaiden turvallisuuden.

Mainiokoti Tanhussa on asukaspaikkoja yhteensä 61. Mainiokoti Tanhu muodostuu neljästä viihtyisästä, ryhmäkotina toimivasta kerroksesta. Ryhmäkotien asunnoissa on omat wc- ja kylpyhuonetilat. Talossa on lisäksi kaksi 52 m2 kaksiota, jotka soveltuvat pariskunnille. Asukkaidemme käytössä on yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat sekä saunatilat. Jokaisella neljällä kerroksella on oma viikoittainen harrastesuunnitelmansa, joka on suunniteltu asukkaiden toimintakyvyn mukaan. Tilavat harrastetilat mahdollistavat aktiivisen ja ohjatun pienryhmä- ja viriketoiminnan asukkaillemme. Talon oma keittiö tarjoaa ateriapalvelua ja lähes päivittäin tuoretta leipää ja leivonnaisia. Lounaan ja päivällisen voi nauttia yksikön yhteisissä tiloissa ruokasalissa tai tarvittaessa palveluasunnon kerroksen päiväsalissa.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Kotiemme yhteistiloissa on mukava viettää aikaa yhdessä, vapaamuotoisesti muiden asukkaiden kanssa tai henkilökunnan ohjaaman viriketoiminnan merkeissä. Yhteisöllinen, lämminhenkinen ilmapiiri aktivoi ja kannustaa mukaan. Tärkeää on myös toisten asukkaiden antama vertaistuki ja sosiaaliset kontaktit.

Mainiokoti Tanhun tarjoama palveluasuminen ikäihmisille on saanut vuosien varrella hyvää palautetta yhteisöllisyydestään ja lämminhenkisen tunnelman luomisestaan. Haluamme kehittää aidosti kotiemme toimintaa. Asukkaat ja omaiset kehuvat työlleen omistautunutta henkilöstöä ja asukaslähtöistä toimintakulttuuriamme. Teemme asiakkaiden toiveiden mukaan aktiivisesti yhteistyötä omaisten kanssa ja meille voi tulla koska tahansa käymään – onhan kyseessä ikäihmisen oma koti. Teemme paikallisesti yhteistyötä myös vapaaehtoistyöntekijöiden, seurakuntien ja paikallisten yhteisöjen kanssa. Kodissamme voi asua elämän loppuun saakka. Huolehdimme tarvittaessa saattohoidosta asukasta ja läheisiä kunnioittaen.

Kodin ympäristö

Mainiokoti Tanhu sijaitsee aivan Korson keskustan tuntumassa. Alueelta löytyy myös monipuolisia palveluita, kuten ruokakauppoja, posti, apteekki, terveysasema ja kirjasto.

Tulo-ohjeet

Kotiimme on mainiot julkiset liikenneyhteydet. Sekä junat että bussit liikennöivät talon välittömässä läheisyydessä sijaitsevalta Korson asemalta. Helsingin keskustaan on matkaa n. 26 km.

Henkilöstö

Osaava, koulutettu ja lämmin henkilöstömme on läsnä ympäri vuorokauden. Laadimme kotimme asukkaille henkilökohtaisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman. Asukas saa hänelle nimetyn omahoitajan.