Siirry suoraan sisältöön

Mainiokoti Tanhu

Mainiokoti Tanhu tarjoaa tehostettua palveluasumista ikäihmisille sekä muistisairaille. Palvelumme ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

thumbnail_IMG_1358
thumbnail_IMG_1356
thumbnail_IMG_1360
previous arrow
next arrow

Näin asut meillä

Mainiokoti Tanhussa elämme aitoa arkea kodikkaassa ympäristössä. Meillä jokainen asukas kohdataan yksilönä hänen arvojaan ja tottumuksiaan kunnioittaen. Tarjoamme turvallista palveluasumista esteettömässä kodissamme ikäihmisille, jotka tarvitsevat apua ja huolenpitoa arjen toiminnassa ympärivuorokautisesti. Tavoitteemme on tukea mahdollisimman itsenäistä asumista ja ylläpitää asiakkaan fyysistä ja psyykkistä toimintakykyä. Osaava ja koulutettu henkilöstömme on läsnä ympäri vuorokauden. Jokaiselle asukkaalle laadimme yhdessä sairaanhoitajan, läheisten ja omahoitajan kanssa hoito- ja kuntoutussuunnitelman.

Jokaisen asukkaamme kuntoisuutta seurataan osana arjen toimintaa. Käytössämme on mm. toimintakykymittari RAI. Kuntouttavan työotteen lisäksi yksikkömme sosiokulttuurisen toiminnan taitava ammattilainen tuottaa monipuolista ja erilaista toimintaa, kuten muisteluhetkiä, musiikkituokioita, jumppia, ulkoilua ja retkiä asukkaillemme. Haluamme toiminnassamme ottaa myös kaikki asukkaamme läheiset aktiivisesti mukaan toiminnan suunnitteluun.

Meille asukkaaksi?

Ota yhteys oman kuntasi sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovitaan palveluasumisesta. Asukkaaksi voit tulla myös itsemaksavana asiakkaana. Lisätietoja voit kysyä suoraa Mainiokoti Tanhusta.

Kodit ja yhteistilat

Tilamme ovat esteettömiä ja pyörätuolimitoitettuja. Jokaisella asiakkaalla on oma huone sekä siihen liittyvät wc- ja suihkutilat. Piha-alueet mahdollistavat turvallisen ulkoilun. Turva- ja valvontajärjestelmien avulla voimme varmistaa myös muistisairaiden turvallisuuden.

Mainiokoti Tanhussa on asukaspaikkoja yhteensä 61. Tanhu muodostuu neljästä viihtyisästä, ryhmäkotina toimivasta kerroksesta. Ryhmäkotien asunnoissa on omat wc- ja kylpyhuonetilat. Talossa on lisäksi kaksi 30m2 kaksiota, jotka soveltuvat pariskunnille.

Kaikkien asukkaidemme käytössä on yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat sekä saunatilat. Jokaisella neljällä kerroksella on oma viikoittainen harrastesuunnitelmansa, joka on suunniteltu asukkaiden toimintakyvyn mukaan. Alakertamme viihtyisä ”Mummolaksi” nimittämänne tila sekä lämminhenkinen takkahuone mahdollistavat aktiivisen ja ohjatun pienryhmä- ja viriketoiminnan asukkaillemme. Talon oma valmistuskeittiö tarjoaa ateriapalvelua ja lähes päivittäin tarjolla on vastavalmistetun lämpimien aterioiden lisäksi tuoretta leipää ja leivonnaisia. Lounaan ja päivällisen voi nauttia yksikön yhteisissä tiloissa ruokasalissa tai tarvittaessa oman kotikerroksen päiväsalissa.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Kotiemme yhteistiloissa on mukava viettää aikaa yhdessä, vapaamuotoisesti muiden asukkaiden kanssa tai henkilökunnan ohjaaman viriketoiminnan merkeissä. Yhteisöllinen, lämminhenkinen ilmapiiri aktivoi ja kannustaa mukaan. Tärkeää on myös toisten asukkaiden seura ja jutustelu heidän kanssaan.

Mainiokoti Tanhun tarjoama hoiva-asuminen ikäihmisille on saanut vuosien varrella hyvää palautetta välittävästä ja työhönsä sitoutuneesta henkilökunnasta. Haluamme kehittää aidosti toimintaamme. Asukkaat ja omaiset kehuvat työlleen omistautunutta henkilöstöä ja asukaslähtöistä toimintakulttuuriamme. Teemme asiakkaiden toiveiden mukaan aktiivisesti yhteistyötä omaisten kanssa ja meille voi tulla koska tahansa käymään – onhan kyseessä ikäihmisen oma koti. Teemme paikallisesti yhteistyötä myös vapaaehtoistyöntekijöiden, seurakuntien ja paikallisten yhteisöjen kanssa. Kodissamme voi asua elämän loppuun saakka. Huolehdimme tarvittaessa saattohoidosta asukasta ja läheisiä kunnioittaen.

Kodin ympäristö

Mainiokoti Tanhu sijaitsee aivan Korson keskustan tuntumassa. Alueelta löytyy myös monipuolisia palveluita, kuten ruokakauppoja, posti, apteekki, terveysasema ja kirjasto.

Henkilöstö

Osaava, koulutettu ja terveydenhuoltoalan henkilöstömme on läsnä ympäri vuorokauden. Laadimme kotimme asukkaille henkilökohtaisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman. Asukas saa hänelle nimetyn omahoitajan.

Sosiokulttuurisesta toiminnasta huolehtii vielä erillinen ammattilainen. Lisäksi henkilökuntaan kuuluu keittiössä hääräävä oma emäntämme ja talostamme sekä asukkaidemme pyykeistä huolehtii neljä hoitoapulaista.

Tulo-ohjeet

Mainiokoti Tanhuun on helppo tulla. Sijaitsemme hyvien kulkuyhteyksien varrella, aivan Korson juna-aseman vieressä. Myös monet bussit kulkevat vierekkäiseltä kadulta. Helsingin keskustaan on matkaa n. 26 km. Helsingin keskustasta Korsoon matka taittuu noin 30minuutissa ja pohjoisen suuntaan junat kulkevat noin 10minuutin välein. Omalle autolle löytyy autokatospaikka.