Siirry suoraan sisältöön

Mainiokoti Raisiontori

Mainiokoti Raisiontori avasi ovensa huhtikuussa 2015. Avara ja kaunis kotimme tarjoaa hoivapalveluja asiakkaille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoivaa, turvaa ja huolenpitoa.

599329e9d6d1b955317137
599329e96db2f805973230
599329e94ccd5220431232
PlayPause
previous arrow
next arrow

Näin asut meillä

Kotiimme on mahdollista muuttaa, jos kokee yksinäisyyttä tai turvattomuutta omassa kodissaan. Ryhmäkodissamme yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen tuo turvaa ja sisältöä päivään. Tarvittaessa saa hoitajien apua ja kodissamme tarjottavia palveluja ympärivuorokautisesti.

Mainiokoti Raisiontorilla on kolme tunnelmallista valaistua ja lämmitettyä sisäpihaa. Sisäpihoilla voi kasvattaa kukkia ja keinutella pihakeinussa ympäri vuoden. Yksi pihoista on varusteltu liikuntahetkiä varten.

Meille asukkaaksi?

Meille voi tulla asukkaaksi eri kunnista, oman kunnan sosiaalityöntekijän kanssa asiasta sopien, palvelusetelillä tai itse maksaen.  Kaikissa tapauksissa olet oikeutettu Kelan etuksiin kuten eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukeen.

Kodit ja yhteistilat

Mainiokoti Raisiontori on esteetön koti, jossa asukkaamme asuvat omissa huoneissaan. Viihtyisässä kodissamme on yhteensä 51 valoisaa huonetta, joista yksi on pariskunnalle. Kaikissa huoneissa on oma wc/suihkutila.  Käytössämme on aurinkoinen ulkoterassi, josta on näkymä torille. Voimme nauttia kesäisistä päivistä kahvitellen ja torielämää seuraten.

Huoneet sijaitsevat neljässä ryhmäkodissa: Killi-, Nalli-, Onni- ja Toivokodissa. Toivokoti on pääsääntöisesti tarkoitettu vähemmän hoivaa tarvitseville asukkaille. Jokaisessa ryhmäkodissa

on oma oleskelutila, jossa katselemme yhdessä televisiota, luemme lehtiä ja seurustelemme. Kotimme sauna lämpiää useampana päivänä viikossa.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee keskeisellä paikalla Raision torin laidalla, hyvien kulkuyhteyksien ja keskustan palvelujen äärellä. Lähellä sijaitsee puisto kävelylenkkejä varten sekä Raision seurakunnan vapaaehtoisten hoitama kahvila ja kohtaamispaikka Tasalan Kamari. Myös kaupat ja kahvilat ovat aivan nurkan takana.

Tulo-ohjeet

Kun tulet Raision keskustaan, niin aja Raisiontietä, kunnes pääset kääntymään tiehaarasta (Tasalankatu), josta pääset kääntymään Tasalan Apteekin parkkipaikalle. Aja tämän vasemmalle jäävän parkkipaikan ohi kohti seuraavaa parkkipaikkaa, joka sijaitsee Raision Lukon edessä kadun oikealla puolella. Parkkipaikalla on runsaasti kolmen tunnin kiekkopaikkoja.

Kotimme sijaitsee samassa rakennuksessa kuin Tasalan Apteekki, mutta rakennuksen vastakkaisella puolella. Sisäänkäynti on Raision Lukon kulmasta liukuovista. Föli-bussit numerot 6 ja 7 kulkevat Turusta Raisioon lähelle kotiamme.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Terassilla hoidamme pihakukkiamme ja kasvatamme omia vihanneksia. Järjestämme asukkaillemme päivittäin kuntouttavaa ja virkistävää toimintaa, puuhaa ja harrasteita. Kodissamme käy säännöllisesti paljon vapaaehtoisia, mm. ulkoiluttajia, päiväkotilapsia, ääneen lukijoita ja halikoiria. Lisäksi meillä esiintyvät erilaiset taideryhmät.

Henkilöstö

Lämmin ja ammattitaitoinen henkilöstömme on kodissamme läsnä ympäri vuorokauden. Laadimme asukkaillemme henkilökohtaisen hyvinvointi- ja kuntout