Mainiokoti Tipas

previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Mainiokoti Tipas sijaitsee Sotkamossa. Tarjoamme kodissamme yksilöllistä hoivaa ja ympärivuorokautista asumispalvelua ikääntyneille asiakkaille. Asumispalveluun kuuluu myös saattohoito asukkaan elämän viimeisinä päivinä.

Turvallinen ja kodikas ympäristö tukee selviytymistä ja osallistumista kodin päivittäisiin askareisiin oman voinnin ja mieltymysten mukaan. Kaikki toimintamme perustuu asukkaan arvostamiseen, kunnioittamiseen ja hänen ehdoillaan toimimiseen.

Näin asut meillä

Turvallinen ja kodikas ympäristö tukee selviytymistä ja osallistumista kodin päivittäisiin askareisiin oman voinnin ja mieltymysten mukaan.

Meille asukkaaksi?

Kuulostaako Mainiokoti Tipas kodilta, jossa sinä tai läheisesi haluaisi asua?

Voit tulla meille asukkaaksi kunnan antamalla maksusitoumuksella, palvelusetelillä tai itse maksaen. Kaikissa näissä tapauksissa olet oikeutettu hakemaan Kelan etuuksia kuten eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukea. Maniokoti Tipakseen voit tulla asumaan myös toisesta kaupungista tai kunnasta.

Kodit ja yhteistilat

Yleiset tilat ja asukkaiden huoneet ovat viihtyisät ja mahdollistavat erilaisten apuvälineiden kanssa kulkemisen. Jokaiseen huoneeseen kuuluu oma wc ja suihku. Kodissamme on 12 asukaspaikkaa, kotimme on pieni ja intiimi.

Kodin ympäristö

Kotimme ympäristössä on hyvä ulkoilla ja nauttia maalaisympäristöstä ja luonnosta.

Tulo-ohjeet

Mainiokoti Tipas sijaitsee 15 km Sotkamon keskustasta Kuhmoon päin. Kuhmotieltä käännytään oikealle Kourulehdontielle, koti heti vasemmalla. Parkkipaikkoja löytyy hyvin.

Julkisia kulkuneuvoja kulkee harvoin.

Vapaa-aika ja järjestetty toiminta

Järjestämme kodissamme paljon toimintaa. Palvelukotiamme ympäröi maalaismaisema, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja virkistykseen. Huomioimme jokaisen asukkaan yksilölliset tavoitteet ja voimavarat ottaen huomioon heidän tapansa, tottumuksensa ja henkilöhistoriansa.

Henkilöstö

Lämminhenkinen, koulutettu ja osaava henkilöstömme kohtaa jokaisen asiakkaan yksilöllisesti tarjoten tukea ja hoivaa jokaisen omien tarpeiden mukaan. Meillä on mahdollisuus omannäköiseen elämään. Teemme myös tiivistä yhteistyötä palveluja tilaavan kunnan ja asukkaan omaisten kanssa. Laadimme asukkaillemme henkilökohtaisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman ja nimeämme omahoitajan.